După doi ani de pauză, Volksbank reporneşte creditarea cu un împrumut imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sfârşitul lui iulie, activele Volksbank România se ridicau la 4,8 miliarde de euro
La sfârşitul lui iulie, activele Volksbank România se ridicau la 4,8 miliarde de euro

După aproape doi ani de pauză, Volksbank România reporneşte procesul de creditare prin lansarea împrumutului „Casa“, destinat achiziţiei de locuinţe.

„Creditului «CASA» este al doilea produs lansat de Volksbank dupa anunţarea noii strategii a băncii şi primul produs de acest gen după o pauză de aproape doi ani în activităţile de creditare“, a declarat Lucian Cojocaru, vicepreşedintele Volksbank.

El a adăugat că acest produs este diferit faţă de celelalte lansate de bancă, iar asta pentru că „am învăţat din această criză că trebuie să revenim la valori de bază: servicii simple şi utile, transparenţă şi încredere“.

Creditul este disponibil atât în euro, cât şi în lei, la dobânzi de 6,98% pentru împrumuturile în monedă europeană şi de 9,61% pentru lei. Dobândă este variabilă în funcţie de indicatorii EURIBOR şi ROBOR.

Marja aplicată dobânzilor de referinţă este fixă pe toată durata contractului, de 5,45% la euro şi 2,95% pentru împrumuturile în lei.

Pe lângă dobânzi, persoanele care vor să contracteze un astfel de credit vor trebui să plătească un comision de analiză dosar de 200 de euro, un comision unic de postacordare de 35 de euro şi un comision de cont curent de 0,25 euro lunar.

La un credit de 50.000 de euro, contractat pe o perioadă de 30 de ani, în euro, rata lunară pentru acest credit se ridică la 331,88 euro, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este 7,27%. Suma totală rambursată se ridică la 119.340,4 euro. Pentru un credit echivalent, dar în lei, rata se ridică la 1.817 lei, la o DAE de 9,9%.

Principalul acţionar al băncii este Volksbank International AG, în majoritate deţinut de Österreichische Volksbanken-AG, ce reprezintă instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a anunţat la începutul acestei luni achiziţia Volksbank International, dar fără a include şi subsidiara din România în această tranzacţie. Preşedintele Sberbank, Sergei Gorkow, a explicat atunci că decizia a fost luată din cauza portofoliului complicat al subsidiarei din România, cu multe credite în franci elveţieni, şi a situaţiei economice dificile din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite