Doar 24% din locuinţele din România sunt asigurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două milioane de locuinţe sunt protejate prin asigurare facultativă, ceea ce reprezintă doar 24% din totalul caselor din România, inventariate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

În România există 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, din care 4,5 milioane în mediul urban şi 3,8 milioane - în mediul rural, potrivit statisticilor oficiale. Din totalul locuinţelor din România, 16% se află în zona de Nord-Est a ţării, regiune afectată de inundaţii la începutul acestei săptămâni.

Companiile de asigurări (Allianz-Ţiriac, ARDAF, Asirom, Astra Asigurări, BCR Asigurări, Carpatica Asig, Euroins, FATA Asigurări şi Generali) au primit, până în prezent, 1.700 de dosare de daună avizate, pentru care plata despăgubirilor a început în această săptămână. Cele mai multe dosare de daună au fost avizate pentru regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest şi Vest.

"Piaţa de asigurări este pregătită şi are capacitatea financiară necesară să plătească daunele conform obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare facultativă a locuinţelor încheiate", se arată într-un comunicat al CSA.

Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri aferente contractelor facultative pentru locuinţe în valoare totală de 31,4 milioane lei, adică 7,5 milioane de euro. Locuinţele pentru care au fost încheiate poliţe de asigurare sunt protejate inclusiv pentru riscuri de catastrofă, care includ inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite