Deutsche Bank, cea mai importantă bancă germană, intră pe piaţa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Bank, cea mai importantă bancă germană, intră pe piaţa românească
Deutsche Bank, cea mai importantă bancă germană, intră pe piaţa românească

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi una dintre cele mai mari din lume va intra pe piaţa românească începând de anul viitor, pe segmentul clienţilor corporate, însă nu prin achiziţii, adeclarat, pentru Reuters, directorul pentru Germania al companiei, Juergen Fitschen. În prezent, Deutsche Bank are deschis în România un birou.

Mai citeşte şi:
Deutsche Bank: Cumpăraţi lei, nu euro, că economia României se va redresa

Bancherul german a precizat că anticipează dificultăţi în prima jumătate a anului viitor legate de pierderile generate în industria bancară globală de creditele neperformante.

Reamintim că, Deutsche Bank a fost în cursa pentru BCR în 2005, preluată, în cele din urmă, de austriecii de la Erste Bank, dar şi-a manifestat interesul şi pentru RBS Bank România.

În 2007 Deutsche Bank a anunţat că va intra pe piaţa de retail banking, iar un an mai târziu face primul pas către România prin construirea unei centrale pe energie regenerabilă.

În luna septembrie a acestui an, Deutsche Bank a fost aleasă pentru administrarea emisiunii de eurobonduri, iar de la anul va concura pe piaţa noastră cu celelalte mari bănci comerciale care au deschise unităţi în România.

Potrivit datelor preliminare anunţate săptămâna trecută, grupul german estimează un profit net de 1,4 miliarde euro pentru trimestrul al treilea din acest an,  faţă de nivelul de 414 milioane euro înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite