Demisie în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Sima, preşedintele casei de brokeraj WBS Holding, a anunţat, miercuri seară, că demisionează din boardul Bursei de Valori Bucureşti, pe care l-a acuzat de lipsă de transparenţă şi

Cristian Sima, preşedintele casei de brokeraj WBS Holding, a anunţat, miercuri seară, că demisionează din boardul Bursei de Valori Bucureşti, pe care l-a acuzat de lipsă de transparenţă şi de conservatorism.

Sima şi-a motivat decizia ca efect al eşecului încercării de a introduce o serie de schimbări de natură să eficientizeze activitatea Bursei. "Voi convoca o adunare generală a acţionarilor şi voi cere schimbarea Consiliului de Administraţie. În acest moment deţin 51% din voturile celor care vor ca Bursa de Valori Bucureşti să se dezvolte", a precizat preşedintele WBS, citat de NewsIn

. Cristian Sima a fost ales membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Bursei de Valori Bucureşti de către acţionarii instituţiei, în locul rămas vacant după demisia, la sfârşitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Răzvan Paşol.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori analizează motivele demisiei lui Sima, dacă acesta va detalia motivele retragerii. "Vom analiza motivele pentru care Cristian Sima intenţionează să demisioneze din Consiliul de Administraţie al Bursei, dacă el va fi de acord să ni le transmită oficial.

În ce priveşte criticile pe care înţeleg că le-a adus membrilor CA al Bursei şi declaraţia sa potrivit căreia trebuie să fie schimbaţi, nu pot decât să observ că administratorii vor fi în continuare aleşi democratic de acţionari.
Bursa e o instituţie democratică, în care conducerea sa este aleasă prin vot în cadrul adunării generale a acţionarilor", precizează Septimiu Stoica, preşedintele BVB.

Din Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti mai fac parte preşedintele Septimiu Stoica, vicepreşedinţii Ovidiu Sergiu Pop şi Dan-Viorel Paul, secretarul general Nicolae-Alexandru Rusu, Petru Prunea, Adrian Mănăilă, Dana-Mirela Ionescu şi Rareş-Doralin Nilaş.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite