Criza mondială stinge furnalele de la Sidex Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea cererii de pe pieţele europene afectează industria românească. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi-a redus deja producţia, iar alte instalaţii sunt programate pentru

Scăderea cererii de pe pieţele europene afectează industria românească. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi-a redus deja producţia, iar alte instalaţii sunt programate pentru închidere, au declarat liderii sindicatului Solidaritatea, pentru agenţia NewsIn.

“Duminică, la Oţelăria 3 şi Turnarea continuă 3 s-au dat ultimele şarje, iar de luni au fost oprite. Mai funcţionează doar Oţelăria 1, cu un singur convertizor şi Turnarea continuă 1”, afirmă Constantin Tănase, lider sindical. Instalaţiile vor fi repornite doar în cazul vor fi primite comenzi noi, a explicat vicepreşedintele solidaritatea, Ilinca Diaconu.

Conducerea combinatului siderurgic a explicat sindicaliştilor că recesiunea este reală, fiind resimţită şi de alte unităţi ale grupului. Astfel, producţia din Polonia s-a redus cu 40%, în Cehia cu 60%, iar cea din Kazahstan cu 40%. La nivel global, ArcelorMittal pregăteşte scăderea cu 50% a producţiei, pe fondul crizei economice mondiale, care afectează inclusiv piaţa
oţelului.

Producţia trebuia să crească în 2008

În 2007, combinatul siderurgic de la Galaţi a realizat o producţie de 4,4 milioane de tone de oţel lichid, pentru acest an fiind prevăzută o creştere la 4,6 milioane de tone. Strategia grupului prevedea urcarea producţiei la opt milioane tone de oţel lichid până în 2014. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite