Creditarea bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldul creditelor acordate firmelor şi populaţiei a crescut nesemnificativ în luna martie, cu 0,1% în lei şi 0,3% în euro, dar exprimat în monedă naţională a înregistrat o scădere în termeni reali de aproape 2%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

La nivel nominal, soldul creditului neguvernamental exprimat în lei s-a redus în luna martie 2011 cu 1,3% faţă de luna februarie, până la nivelul de 203,95 miliarde de lei, în principal ca efect al aprecierii monedei naţionale în raport cu euro, de 2,4%.

În termeni reali, creditul în lei a coborât cu 0,5%, dat fiind inflaţia ridicată din luna martie, de 0,6%, în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a diminuat cu 2,1%. Cel mai afectat a fost creditul în lei pentru populaţie, care a coborât în volum absolut cu 0,2% în martie, la 35 de miliarde de lei, nivel cu 7,6% sub soldul din martie 2010. Comparativ cu luna similară a anului trecut, totalul creditului neguvernamental a înregistrat o creştere de 2,3% (-5,3% în termeni reali) faţă de 31 martie 2010. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite