Craiova: Ford intenţionează creşterea numărului de angajaţi până la 9.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Ford îşi reanalizează planul de producţie pe mai multe fabrici, printre care şi cea de la Craiova. Pentru a analiza decizia Ford, realizatorii emisiunii Market Briefing, difuzată de The Money Channel, l-au invitat pe analistul pe piaţa auto, Dan Vardie.

Dan Vardie, analist piaţa auto a spus: "Momentul de reanalizare a planului de producţie la Ford nu a fost ales în mod întâmplător: Această ştire venită de la Ford este de o importanţă crucială pentru România". Toată lumea concediază, iar Ford, prin acest comunicat, anunţă crearea unor locuri de muncă, lucru deosebit de important pentru această perioadă de recesiune.
"Ford vine cu o oază de lumină în ceea ce priveşte România şi spune că există un angajament serios pentru Craiova şi că este menţinut, pentru că John Fleming, preşedintele Ford a spus asta de mai multe ori. Avem şi o informaţie nouă, că la Craiova se va produce o nouă generaţie avansată de motoare EcoBoost, cu cae Ford vrea să vină în întâmpinarea elementelor fundamentale, cerinţelor actuale în lume de scădere, de a oferi o mai mare eficienţă şi pentru reducerea noxelor", a mai spus Vardie.

Nadia Crişana, reprezentant Ford în România, a spus într-o intervenţie telefonică: "Prin acest comunicat de presă se reafirmă angajamentul pentru fabrica Ford de la Craiova. Planurile noastre sunt ferme, intenţionăm să producem Transit Connect în a doua jumătatea a acestui an. Vom produce un nou model de autoturism în 2010, iar astăzi anunţăm că spre sfârşitul anului 2010 vom produce la Craiova acest motor nou, care este unul din gama celor mai performante motoare".

"Această reafirmare a angajamentului include capacitate de producţie şi locuri de muncă. Prin contractul de privatizare Ford s-a angajat să crească numărul de angajaţi de la cei 3.900 pe care îi avem astăzi, poate la 7.000, chiar 9.000 şi să crească capacitatea existentă la 300.000 unităţi", a mai spus Nadia Crişana.

Divizia europeană a Ford Motor va reduce capacitatea de producţie pentru mai multe fabrici, pe fondul recesiunii globale. Printre fabricile afectate se află şi cele din Germania şi Spania. La Craiova şi Köln, Germania, Ford a anunţat că va produce un motor pe benzină de mic litraj. În România, primul model care va ieşi pe porţile fabricii, în septembrie 2009, va fi autoutilitara uşoară Transit Connect. La sfârşitul anului trecut, Ford România şi-a majorat capitalul social cu 250 mil. euro, iar în urmă cu câteva săptămâni Camera Deputaţilor a aprobat un ajutor de stat de 143 mil. euro pentru Ford România.

La divizia din America a companiei s-au înregistrat pierderi în valoare de 14,6 mld. dolari numai în 2008, fiind cea mai mare pierdere din istoria Ford, însă divizia europeană a raportat un prifit net de 1,05 mld dolari, în timp ce în România a avut un profit net de 507.000 de euro. Vânzările Ford în Europa au scăzut anul trecut cu 4,1%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite