Cozonacul panettone se va produce din 2013 la Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozonacii italieni Panettone se vor produce din 2013 la Cluj
Cozonacii italieni Panettone se vor produce din 2013 la Cluj

Producătorul italian Panettone Besana va investi 50 de milioane de euro, într-o unitate de producţie, în parcul industial Tetarom III din Jucu, Cluj.

Noua investiţie aduce cu ea 500 de locuri de muncă şi va avea peste 28 de hectare în parcul de la Jucu, potrivit adevarul.ro/cluj-napoca.ro.

"Contractul este în faza finală, iar în 2013 va începe producţia. Practic în 2013, de Crăciun vom avea ocazia să mâncăm Panettone făcut la Jucu", a spus Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cozonacii italieni făcuţi la Jucu vor fi livraţi în toată zona din Europa Centrală, de Est şi ţările nordice.

"Primul motiv pentru care am ales acest loc este aşezarea locului, pentru că de aici este mult mai uşor să distribuim marfa în Europa. Nu vom produce doar faimoşii cozonaci, vom produce şi biscuiţi şi alte produse. Va fi un centru de producţie foarte important. Ne punem mari speranţe în acest centru de producţie. Un alt lucru foarte important este ca întregul sistem să le fie alături de această iniţiativă", a spus Felice Moretti, propritarul companiei Battistero.

"Deja am primit 40-50 de cereri pentru locuri de muncă direct din Italia", a mai adăugat Felice Moretti. Potrivit acestuia, noua fabrică va avea patru linii de producţie, iar cifra de afaceri anuală va fi de circa 100 de milioane de euro până în 2015.

Noua fabrică va fi dotată cu utilaje de producţie de ultimă generaţie, personalul urmând să fie instruit în Italia, iar 75 la sută dintre angajaţi vor fi femei.

Contractul va fi semnat în termen de două luni, în luna noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite