Ce afacere deschizi cu 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă de consultanţă în turism, o investiţie în domeniul plantelor medicinale sau o seră de legume sunt câteva idei pentru tinerii care vor să începă un business. Milionarii din România îi sfătuiesc pe tinerii antreprenori cum să pună pe picioare o afacere cu o investiţie iniţială de 20.000 de euro.

Fiecare dintre noi am vrea să fim propriul şef, cu o investiţie minimă. Idei de afaceri sunt din belşug, însă riscurile de care trebuie să ţinem cont reprezintă principalul motiv pentru care mulţi dau înapoi, mai ales acum, când climatul economic este ostil.

Investiţii în apicultură

Şi totuşi, o nişă bine identificată, un plan de afaceri coerent şi multă ambiţie poate fi pista de lansare pentru un business de succes. Marin Cruţescu, proprietarul grupului de firme cu activităţi în sectorul construcţiilor, Amvic, crede că o investiţie de 20.000 de euro este mică, dar nu şi insuficientă pentru o afacere profitabilă. „De exemplu, eu mi-aş cumpăra o maşină de tăiat lemne şi aş colinda satele în care mai există case care sunt încălzite cu tradiţionala sobă", explică Cruţescu. De asemenea, pentru că este un vegetarian veritabil, acesta ar mai investi într-o afacere cu plante medicinale. „Este o nişă pe care mulţi nu o cunosc sau nu-i dău importanţă", crede omul de afaceri.

Cruţescu mai spune că busniess-urile în apicultură şi în agricultură ar putea avea succes în această perioadă. „Spre exemplu, s-ar mai putea investi într-o mică pepinieră de tei. Eu am în curte 1.000 de tei pe care i-am crescut singur şi în fiecare an mai adaug câţiva puieţi", a declarat proprietarul grupului Amvic.

Bani din turism

Femeia de afaceri care şi-a construit un imperiu în industria uşoară, Maria Grapini, spune că aceşti bani ar trebui investiţi în tursimul românesc. „Părerea mea este că ar trebui să se investească într-o firmă care să promoveze locurile frumoase şi puţin cunoscute din ţara noastră", a declarat Maria Grapini, proprietarul Pasmatex, unul dintre cei mai mari producători de textile şi confecţii din România.

Grapini şi-ar mai deschide cu 20.000 de euro o firmă de servicii de consultanţă în business, dar nu în România, ci în Europa Occidentală. „Este riscant să investeşti în ţara noastră, eu una am stopat investiţiile aici", explică antreprenorul.

Află de pe forbes.ro cum şi-a crescut Maria Grapini businessul şi la ce sumă a fost evaluată în Top 500 Miliardari

Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante „La Mama", mizează pe un stat-up în agricultură. „Suma nu este mare, dar poate fi folosită cu succes în agricultură cu riscurile de rigoare", crede acesta. De asemenea, Mahu spune că investiţia într-un mic atelier sau magazin de cartier poate fi o soluţie câştigătoare. Acesta a ţinut să precizeze că „experienţa este necesară, şi obligatoriu, lipsa surselor financiare va trebui înlocuită cu foarte multă muncă personală".

Vezi pe forbes.ro la ce sumă a fost evaluat Mahu în Top 500 Miliardari

Gică Popescu are nevoie de mai mulţi bani

Ştefan Poienaru, unul dintre cei mai mari cultivatori de cereale din sudul ţării, spune că ar construi o seră de legume şi flori cu 20.000 de euro. Unii milionari susţin însă că această sumă nu este suficientă pentru a porni un business. Fostul fotbalist, Gică Popescu, şi Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Cărnii, care controlează un grup de firme în domeniu, au spus la unison că suma este prea mică şi nu au nicio idee. 

Citeşte pe forbes.ro despre investiţiile lui Poienaru şi la ce sumă a fost evaluat în Top 500 Miliardari

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite