Câştigurile din agenţiile guvernamentale ies la lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai agenţiilor guvernamentale se numără cei de la Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială (ACTAS) şi de la Agenţia de

În topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai agenţiilor guvernamentale se numără cei de la Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială (ACTAS) şi de la Agenţia de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), unde venitul net lunar nu a fost mai mic de 2.499 lei, indiferent de funcţie, se arată într-un document guvernamental, citat de Mediafax. Preşedintele ACTAS a avut în primele nouă luni din acest an un venit net de 13.838 lei, iar cel de la ANRE cu doar 100 lei mai puţin, respectiv 13.751 lei.

Salariul de bază al preşedintelui AVAS este mai “modest”, 8.825 lei, dar aici se adaugă sporurile de confidenţialitate (50%) şi risc profesional - 30%, apoi sporul de vechime în muncă (5-25%) şi cel de stabilitate (5-20%). De săptămâna trecută, salariile din aceste instituţii nu le mai pot depăşi pe cele ale secretarilor de stat, stabilite la 6.691 lei, brut, pe lună.

Diferenţe de 30% pentru şoferi

Vicepreşedinţii ANRE au câştigat lunar 12.699 lei, în timp ce şoferii acestei instituţii au primit 3.517 lei, iar la arhivă se plătesc doar 2.865 lei pe lună. Şoferii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, cu 2.488 lei pe lună, sunt net dezavantajaţi faţă de cei de la ANRE, diferenţa fiind de peste 1.000 lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite