CSA a sancţionat doi brokeri de asigurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a sancţionat EUROBROKERS GROUP şi AVIASIG BROKER DE ASIGURARE prin interzicerea temporară a activităţii de intermediere în asigurări pentru că cea dintâi nu deţine o evidenţă contabilă şi oprerativă care să permită verificarea corectitudinii informaţiilor transmise către CSA, iar cea de-a doua pentru că nu are conducător executiv şi administrator.

În plus, EUROBROKERS GROUP - BROKER DE ASIGURARE nu a transmis la CSA situaţiile financiare anuale pentru 2008 şi 2009. Astfel, activitatea brokerului a fost interzisă pentru 12 luni şi a fost retrasă aprobarea acordată directorului general şi administratorului companiei, se arată într-un comunicat al Comisiei.

În cazul societăţii AVIASIG BROKER DE ASIGURARE, s-a constatat că brokerul nu are conducător executiv şi administrator şi s-a decis interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de brokeraj până la aprobarea directorului general executiv, care să îndeplinească condiţiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare.

"CSA monitorizează atent activitatea companiilor de intermediere în asigurări, astfel încât să prevină apariţia unor sincope în relaţiile dintre brokerii de asigurare şi asigurători. Consumatorii de produse de asigurare trebuie să beneficieze de servicii de calitate şi de o protecţie corespunzătoare condiţiilor contractuale şi, de aceea, CSA consideră că asigurătorii trebuie să acorde o atenţie deosebită parteneriatelor încheiate cu brokerii de asigurare şi să acţioneze proactiv, pentru ca interesele clienţilor să fie pe deplin protejate", a declarat Angela Toncescu, preşedintele CSA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite