Braşov: Sindicaliştii de la IAR spun că asistă la moartea întreprinderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul economiei a semnat acordul de cooperare pentru dezvoltarea, la Ghimbav, a unui centru aerospaţial. Liderii de sindicat sunt nemulţumişi şi spun că IAR va muri în 12 luni.

În luna mai, Guvernul şi Eurocopter SAS din Franţa au semnat un acord prin care IAR Ghimbav va transfera către Eurocopter România, o serie de active pentru mentenanţa şi revizia elicopterelor, astfel încât compania să poată produce ultima generaţie de aeronave ale grupului Eurocopter.

Activele, respectiv clădiri, terenurile, instalaţii, utilaje şi echipamente, vor fi transferate în etape către Eurocopter România.

Este foarte prielnic pentru Eurocopter. De acum, vor funcţiona în nişte condiţii mult mai bune, în propria hală. Eurocopter Group deţine 51% din acţiuni, iar 49% din titluri sunt deţinute de IAR Braşov", a spus Arpad Şuba, liderul de Sindicat al IAR.

Valoarea activelor, pe care IAR Ghimbav le va transfera către Eurocopter, este de 3,25 milioane euro, potrivit unui raport al companiei transmis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Ministerul Economiei a luat această hotărâre în detrimental IAR Ghimbav şi eu cred că în 12 luni societatea de va închide. 60 de angajaţi de la IAR vor trece la Eurocopter România în viitorul apropiat", a mai spus Arpad Şuba.

Ministerul Economiei deţine 64,89% din capitalul IAR, iar diferenţa de 35,11% aparţine mai multor acţionari.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite