Băncile bombardează clienţii cu promoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile bancare se pregătesc de Sărbători cu oferte tot mai atractive. Cele mai multe promoţii desfăşurate de bănci în această perioadă se axează pe produsele de economisire, ale căror dobânzi au ajuns la cote record.

Deşi mai este o lună şi jumătate până la Sărbătorile de iarnă, băncile au început să pregătească tot mai multe campanii promoţionale. Dacă finalul lui 2007 abunda în oferte la credite, în acest an, băncile aduc în prim plan produsele de economisire, ale căror dobânzi depăşesc 12% pe an.

Depozitele bancare, în prim plan

Cei care îşi fac, până la finele anului, un depozit în lei pe trei luni la Raiffeisen Bank pot câştiga zilnic 100 de euro şi lunar o excursie la Viena. În funcţie de suma depusă, dobânda variază între 11,5 şi 12,8% pe an.

Şi Volksbank a lansat o promoţie la depozitele în lei şi euro. Pentru un depozit în euro constituit pe un an, banca plăteşte o dobândă de 6,3% pe an, iar pentru unul în lei pe trei luni este de 10,50%. Bank Leumi oferă până la finele lunii posibilitatea de a primi în avans dobânda la depozitul pe şase luni.

MKB Romexterra Bank oferă în perioada 7 octombrie - 30 noiembrie, o dobândă de 12,12% pe an pentru depozitele în lei şi 6% pentru cele în euro. Tot până la finele lunii, OTP Bank oferă pentru depozitele aniversare constituite în luna noiembrie o dobândă promoţională, mai mare cu 0,5%.

Pentru cei 15 ani de existenţă, Banca Transilvania dezvoltă un depozit aniversar în euro pe 3 + 3 luni. Dobânda fixă acordată este de minim 6 % pentru economiile în euro.

Conturile curente au dobânzi de depozite

Nici conturile curente nu au fost lăsate deoparte, băncile majorând dobânzile până la nivelul celor de la depozite. Pireus Bank promovează contul de economii Ideal printr-o campanie promoţională desfăşurată până la finele anului.

Cei care îşi deschid un cont Ideal au posibilitatea lunar de a câştiga bonusuri de dobândă, iar la finele campaniei pot obţine marele premiu în valoare de un milion de lei.

La Bancpost, conturile curente se bucură de dobânzi progresive în funcţie de suma economisită. Din septembrie, banca a lansat un produs de economisire în dolari – Mega Contul de Economii în USD, cu o dobândă începând de la primul USD – 3,50% (echivalentul unei dobânzi de 4,17% pentru un Depozit la Termen). Dobânda se calculează pentru soldul existent la finalul fiecărei zile şi se virează în cont la finalul lunii.

Studenţii, în vizorul băncilor

Şi cum anul universitar a început în urmă cu o lună, băncile au avut grijă să scoată la raft promoţii special dedicate studenţilor. ING Bank desfăşoară până la finele acestei luni campania “Câştigă cu ING Card Student”. Studenţii care îşi fac un Card Student au posibilitatea de a câştiga zilnic un laptop şi primesc garantat pe card câte 30 lei.

De asemenea, BCR a lansat pachetul de produse şi servicii bancare “Gaudeamus BCR”, care se adresează studenţilor. Pachetul este format din cont curent, card de debit şi acces la serviciile “24 banking BCR” de efectuare de tranzacţii la distanţă.

Achiziţionarea servicilor este însoţită şi de premii.

Alpha Bank s-a gândit să răsplătească mai bine atât depozitele studenţilor, cât şi ale pensionarilor. Banca oferă la depozite dobânzi mai mari cu 0,5 puncte procentuale la lei şi 0,25 puncte procentuale la valută. Tot pentru pensionari, Banca Comercială Carpatica bonifică cu 14% depozitul Pensia Plus în lei şi oferă acestora posibilitatea de a câştiga bilete la tratament, în sejururi de 10 zile. 

Creditarea, mai  puţin  promovată

Pe partea de creditare, Alpha Bank oferă posesorilor de carduri Visa Credit două bilete de avion la preţ de unul, în timp ce cardurile de credit emise de RBS oferă 10% reducere pentru orice produs achiziţionat la Domo.

Şi BCR promovează până la finele anului un produs de creditare. Banca a lansat o promoţie la creditul de nevoi personale fără garanţii acordat în lei cu dobânda fixă pe toată perioada de creditare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite