Bancherii se bat pe noua reţetă de „credit cu dobândă zero“: ratele pe card

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul de rate fără dobândă a fost preluat de la băncile mici şi de băncile de top, precum BCR, BRD sau Raiffeisen.

Chiar şi impozitele sau poliţele de asigurare pot fi achitate anul acesta în rate, după ce modelul fusese iniţial oferit pentru achiziţiile de electrocasnice sau îmbrăcăminte, potrivit zf.ro.

De exemplu, turcii de la Garanti Bank au introdus săptămâna trecută opţiunea de a achita în trei rate impozitele şi taxele plătite cu cardul de credit până la sfârşitul lunii martie. Într-o mişcare similară, BCR oferă posibilitatea de a achita în cel mult şase rate lunare contravaloarea poliţelor RCA încheiate la BCR Asigurări.

"Deoarece în România sunt încă preferate tranzacţiile în numerar celor cu cardul, băncile au nevoie să folosească anumite «stimulente» pentru creşterea utilizării cardurilor de credit în rândul posesorilor de astfel de carduri. Programele de loialitate au devenit cel mai eficient instrument al băncilor atât pentru atragerea de noi clienţi, cât şi pentru încurajarea utilizării cardurilor existente", spune Ilgaz Kaya, director de marketing la Garanti Bank.

Programul nu este nou pe piaţă, fiind lansat de turcii de la Credit Europe Bank (fosta Finansbank) la începutul anilor 2000.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite