Bancherii acuză BNR că întârzie avizarea noilor credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de două luni de la publicarea noilor norme, o singură instituţie financiară a primit avizul băncii centrale Bancherii sunt nemulţumiţi de faptul că BNR nu a aprobat normele

La mai bine de două luni de la publicarea noilor norme, o singură instituţie financiară a primit avizul băncii centrale

Bancherii sunt nemulţumiţi de faptul că BNR nu a aprobat normele de creditare la mai multe instituţii. Mai mult, aceştia susţin că, în unele cazuri, colaborarea dintre BNR şi banca comercială a ajuns într-un punct mort. În replică, oficialii băncii centrale susţin că vor aproba normele de creditare numai atunci când vor fi bune.

În urmă cu circa două luni, noile norme de creditare a populaţiei impuse de Banca Naţională erau publicate în Monitorul Oficial. Aproape imediat, câţiva bancheri anunţau că au trimis la BNR spre aprobare propriile condiţii de creditare, sperând ca, în termen de o lună, să primească acordul.

Totuşi, până în momentul de faţă, singura instituţie de credit care a primit avizul BNR pentru condiţiile proprii de creditare este Alpha Bank. Iar Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a precizat, ieri, în cadrul Forumului Financiar Est-European, că, se pare, avizarea normelor de creditare a ajuns la un impas. "Aceasta este informaţia pe care am primit-o de la câteva bănci şi se pare că este necesar să ne reîntâlnim cu BNR pentru a discuta nişte lucruri pe care le-am mai discutat şi se pare că nu le-am rezolvat", a adăugat Gheţea.

În replică, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, ne-a declarat că nu există un termen-limită pentru aprobarea normelor de creditare, acesta urmând să primească avizul atunci când vor fi bune.

Se pare că avizarea normelor de creditare a ajuns la un impas
Radu Gheţea
preşedintele ARB

Normele de creditare sunt aprobate atunci când sunt bune.
Adrian Vasilescu
consilierul guvernatorului BNR

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite