BRD dă mâine "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRD dă mâine "Prima Casă"
BRD dă mâine "Prima Casă"

BRD-Societe Generale va acorda mâine primul credit prin programul guvernamental "Prima Casă" unei familii de tineri din Bucureşti pentru achiziţionarea unui apartament cu două camere, în valoare de 54.000 de euro, situat în cartierul Colentina, a declarat pentru "Adevarul" Cătălin Grigore, director al companiei imobiliare Premier, firmă ce intermediază tranzacţia.

"Este vorba despre un apartament cu două camere confort 1, situat în Colentina, într-un bloc construit în 1986. Preţul locuinţei este de 54.000 de euro şi creditul este acordat de BRD. Locuinţa va fi achiziţionată de către un cuplu de tineri căsătoriţi", a spus Cătălin Grigore. Premierul Emil Boc îi va primi mâine la Palatul Victoria pe cei doi soţi pentru a-i felicita, aceştia urmând să fie însoţiţi de reprezentanţii băncii şi cei ai Premier.
Transferul de proprietate va avea loc în a doua parte a zilei de miercuri, la biroul unui notar public. Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR la trei luni plus maximum 4puncte procentuale pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator. Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern la un miliard de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite