Patrick Gelin se retrage de la conducerea BRD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrick Gelin, preşedinte director general în cadrul BRD – Groupe Société Générale (BRD), se retrage de la conducerea instituţiei bancare, după 40 de ani de carieră în cadrul grupului francez. Acţionarii sunt convocaţi la data de 14 decembrie pentru alegerea unui nou administrator, al cărui mandat va începe la 1 ianuarie 2010.

Candidatul propus aprobării Adunării generale este Guy Marie Charles Poupet.

"Domnul Patrick Gelin a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie şi la funcţia de preşedinte director general al BRD – Groupe Société Générale ca urmare a deciziei personale, în deplin acord cu conducerea Grupului Société Générale, de a se retrage din activitatea profesională după 40 de ani de carieră în cadrul Grupului Société Générale", se arată în comunicatul băncii.

BRD-SocGen a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 660 de milioane de lei (156 de milioane de euro), în scădere cu 19% faţă de intervalul similar din 2008, în condiţiile creşterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 de milioane de lei (159 de milioane de euro). "Activitatea bancară a suferit şi în trimestrul al treilea efectele crizei. Acest lucru s-a întâmplat pe de o parte din cauza lipsei cererii de produse şi servicii bancare, mai ales pe piaţa persoanelor fizice, şi pe de altă parte din cauza continuării creşterii creditelor neperformante", a declarat la anunţarea rezultatelor preşedintele BRD, Patrick Gelin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite