BNR a radiat Credit Europe Ipotecar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţia financiară nebancară Credit Europe Ipotecar este controlată de Credit Europe Bank
Instituţia financiară nebancară Credit Europe Ipotecar este controlată de Credit Europe Bank

Banca Naţională a României (BNR) a radiat la 9 februarie Credit Europe Ipotecar din Registrul Special al Instituţiilor Financiare Nebancare, specializată în acordarea de credite ipotecare/imobiliare şi controlată de Credit Europe Bank.

Dvizia locală de finanţări ipotecare a turcilor de la Credit Europe Bank şi-a redus în primăvara anului trecut capitalul social cu 60 de milioane de lei, până la 15 milioane de lei , ca urmare a vânzării portofoliului de creanţe către banca-mamă.

De la începutul acestui an, BNR a mai radiat din registrele sale nouă case de ajutor reciproc (CAR), trei companii de leasing (România leasing, Agroparteners leasing şi Dunărea Leasing) şi instituţia financiară nebancară specializată în credite de consu, Credex Finanţări, aparţinând omului de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex.

Instituţia financiară nebancară Credex, compania de credite de consum deţinută de Dan Ostahie, acţionarul retailerului Altex, şi de Raiffeisen Bank, urmează să se transforme în broker de credite, pentru a nu mai fi obligată la o majorare de capital impusă de cerinţele de prudenţialitate ale Băncii Naţionale a României.
Compania nu va mai acorda credite în nume propriu şi doar va intermedia. În prezent, şi EFG Retail Services şi UniCredit Consumer Financing acordă credite de consum în magazinele Altex.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite