BCR reduce dobânzile la economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR a redus cu pâna la 1,75 puncte procentuale dobânzile la depozitele la termen si la conturile de economii destinate persoanelor fizice si juridice.

Ajustarea dobânzilor se aplica începând cu 15 iunie si este justificata de relaxarea graduala a politicii monetare a Bancii Nationale a României (BNR). "Piata bancara si-a îmbunatatit lichiditatea datorita masurilor luate de BNR în ultimele saptamâni, cum sunt scaderea dobânzii de referinta si a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce catre scaderea dobânzilor la produsele de economisire", a declarat Florian Dangl, director executiv Directia de Management Bilanturi în cadrul BCR.
Astfel, nivelul dobânzilor standard platite la depozitele în lei ajung pâna la 12% pe an, la cele în euro pâna la 4,25 puncte procentuale pe an, iar la dolari dobânda maxima bonificata este de 3%. Contul de economii Maxicont BCR este bonificat cu o dobânda maxima de 10,5% pe an pentru lei, cu 4,75% pentru euro si cu 2,75% pentru dolari."Aceste reduceri ale dobânzilor bonificate la depozite se vor reflecta ulterior în scaderea dobânzilor la credite", a explicat Sorin Mititelu, director executiv Directia Dezvoltare Produse si Afaceri Retail din cadrul BCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite