Scad dobânzile la BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scad dobânzile la BCR
Scad dobânzile la BCR

Măsurile de politică monetară luate de Banca Naţională a României încep să se vadă şi în piaţă. Banca Comercială Română (BCR) reduce, de astăzi, dobânzile la credite în lei şi depozite în lei şi euro.

În sfera creditării, BCR scade dobânzile la împrumuturile în lei pentru clienţii corporativi cu până la 3 puncte procentuale, în funcţie de tipul de dobândă ataşat (dobândă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului.

Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, în cazul celor cu dobândă variabilă, creditelor aflate în sold.
Astfel, nivelul curent al dobânzilor la creditele corporate acordate de BCR porneşte de la 13% (în funcţie de valoarea ROBOR şi de profilul de risc al clientului).

Banca a precizat că la creditele în valută nivelul dobânzilor rămâne nemodificat. Totodată, BCR a diminuat şi nivelul dobânzilor la depozite şi conturi de economii.

Astfel, pentru persoane juridice, scăderea este cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi euro şi la contul Ideal BCR, dobânzile ajungând în prezent până la 11,5% pe an la lei şi 3,8%/an la euro. Pentru contul BCR Ideal Micro, dobânzile scad cu până la un punct procentual la lei şi 0,5 pncte la euro, pe tranşe valorice.

Pentru populaţie, la depozitele în lei cu dobândă fixă, scăderea este cuprinsă între 0,25 puncte procentuale şi 1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită. La cele în euro dobânda va avea o scădere de cel mult un punct procentual. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobânda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (în funcţie de suma economisită) la euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite