Fondul de Garantare a majorat cu 108 milioane de euro plafonul BCR pentru "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondul de Garantare a majorat cu 108 milioane de euro plafonul BCR pentru "Prima Casă"
Fondul de Garantare a majorat cu 108 milioane de euro plafonul BCR pentru "Prima Casă"

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a suplimentat cu 108 milioane de euro plafonul de garanţii alocat Băncii Comerciale Române (BCR) pentru programul guvernamental "Prima Casă", a anunţat banca.

Astfel, în prezent, plafonul de garanţii alocat BCR a ajuns la 420 de milioane de euro, după ce, iniţial, Fondul alocase o suma de aproximativ 312 milioane de euro. Suplimentarea plafonului pentru BCR atinge aproape jumătate din valoarea redistribuită.

Până în prezent, banca a primit aproape 4.800 de solicitări de împrumut prin programul guvernamental, în valoare de peste 205 milioane de euro, se arată într-un comunicat al băncii. Din totalul dosarelor de credit, aproape 3.000, totalizând peste 137 de milioane de euro, au fost deja aprobate de bancă şi au primit sau urmează să primească garanţia de la FNGCIMM. Restul solicitărilor sde credit se află în diferite stadii de analiză sau urmează să fie completate.

Redistribuirea unui plafon de 220 de milioane de euro

Suma plafonului redistribuit se ridică la 220 de milioane de euro. Printre băncile care au beneficiat de o suplimentare a plafonului de garanţii se numără şi BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ATE Bank şi GarantiBank. În acelaşi timp, Intesa Sanpaolo Bank, UniCredit Ţiriac Bank, Banca Românească şi alte patru bănci au suferit diminuări ale plafoanelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite