Asigurătorii scot poliţe pentru porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Deocamdată, Euroins România este singura societate care a lansat o asigurare împotriva gripei noi. În timp ce Euroins a lansat un produs special împotriva virusului A(H1N1), alţi asigurători acoperă riscul îmbolnăvirii cu noua gripă ca pe oricare altul.

Cele peste 70 de cazuri de deces provocate în România de gripa porcină au făcut ca tot mai mulţi români să se gândească la pericolele ce le pot ameninţa sănătatea.

Mulţi dintre ei s-au grăbit să-şi încheie o asigurare de sănătate ori de viaţă sau, în cazul în care beneficiau deja de o astfel de poliţă, să se intereseze dacă sunt protejaţi în cazul îmbolnăvirii de gripă nouă. Preocuparea românilor de a fi asiguraţi de virusul A(H1N1) a dat idei asigurătorior.

Prime de asigurare de 30-35 de euro

Societatea de asigurări Euroins România a lansat ieri o poliţă specifică gripei noi, costul primei fiind cuprins între 30 şi 35 de euro. Asigurarea poate fi încheiată pe o perioadă de cel puţin trei luni.

„Euroins are în portofoliu o poliţă de asigurare împotriva accidentelor, iar clienţii actuali sau viitori pot adăuga şi o clauză de asigurare împotriva virusului A(H1N1)", a declarat Cristi Dăscălescu, directorul de marketing al companiei, potrivit Mediafax. În caz de deces, suma asigurată se ridică la 5.000 de euro, iar poliţa acoperă cheltuielile de spitalizare pentru maximum 45 de zile, de până la 20 de euro.

Alţi asigurători acoperă însă riscul îmbolnăvirii cu gripă porcină la fel ca în cazul oricărei alte boli.

Reprezentanţii Alico AIG Life oferă asiguraţilor beneficii precum sume asigurate în caz de intervenţii chirurgicale, în caz de anestezie sau spitalizare, terapie intensivă şi convalescenţă.

„Aceste beneficii sunt oferite clienţilor asiguraţi pentru orice tip de îmbolnăvire, inclusiv pentru cea datorată gripei noi", spun reprezentanţii asigurătorului. Acelaşi tratament oferă clienţilor săi şi Allianz Ţiriac Asigurări.

Şi riscul de deces cauzat de această boală poate fi acoperit. „ING Asigurări de Viaţă acoperă riscul de deces din îmbolnăvirea cu virusul gripei A(H1N1)", spune Cornelia Coman, CEO al companiei. În plus, dacă clientul are ataşate asigurări suplimentare de spitalizare sau de intervenţie chirurgicală din îmbolnăvire, aceştia sunt acoperiţi în limita sumelor asigurate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite