Ardaf vinde pensii pentru Generali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parteneriatul cu Generali oferă companiei Ardaf posibiliatea de a intra pe o piaţă pe care nu o acopereau cu produse Ţinta propusă de italieni vizează atragerea, până pe 16 ianuarie

Parteneriatul cu Generali oferă companiei Ardaf posibiliatea de a intra pe o piaţă pe care nu o acopereau cu produse

Ţinta propusă de italieni vizează atragerea, până pe 16 ianuarie 2008, la Fondul de Pensii Administrat Privat - Aripi a aproximativ 12% din totalul participanţilor la pilonul II de pensii, adică peste 300.000 de angajaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.

Compania de asigurare Ardaf, membră a PPF Investments Group, intră acum pe piaţa pensiilor private, nu prin lansarea unui fond de pensii, ci prin parteneriatul cu singura companie din cele 18 autorizate care propune clienţilor un grad de risc mare - Generali Fond de Pensii.

În baza încheierii acestui parteneriat, angajaţii şi agenţii Ardaf din cadrul celor peste 200 de unităţi teritoriale ale companiei devin agenţi de marketing pentru Generali Fond de Pensii.

Compania vrea să atragă 300.000 de clienţi pentru pensiile private obligatorii şi o cotă de piaţă de 10-12% pe acest segment. "În baza acestui parteneriat, Generali Fond de Pensii beneficiază de canalul de distribuţie al companiei de asigurare Ardaf, pentru oferta sa de pensii administrate privat (Generali Aripi): una dintre cele mai extinse reţele teritoriale ale asigurătorilor autohtoni (peste 200 de agenţii şi puncte de vânzare, organizate în 35 de sucursale) şi o puternică forţă de vânzare reprezentată de angajaţii proprii şi agenţi", a declarat Daniel Tudor, preşedinte-director general Ardaf.

Societatea va investi 45% din totalul activelor Fondului de Pensii Administrat Privat "Aripi" în instrumente cu grad de risc crescut, precum obligaţiuni, instrumente ale pieţei monetare, acţiuni listate şi titluri de participare.

Restul de 55% din valoarea activelor va fi investit în instrumente cu risc scăzut, cum ar fi titluri de stat emise de Ministerul Economiei şi Finanţelor, de state membre ale Uniunii Europene sau din spaţiul economic european, titluri de stat şi alte valori mobiliare emise de state terţe, obligaţiuni şi alte valori mobiliare ale organismelor străine neguvernamentale.

Decizia este legată de relansarea brandului

Încheierea parteneriatului între cele două companii este legată de strategia acţionarului Ardaf - PPF Investments Group de consolidare a poziţiei societăţii pe piaţa românească de asigurări. "Oportunitatea de a le oferi acum clienţilor noştri, în baza colaborării cu Generali Fond de Pensii, servicii complementare celor de asigurări generale exprimă orientarea noastră de a diversifica produsele şi de a oferi clienţilor unul dintre cele mai puternice şi experimentate grupuri financiare şi de asigurări din Europa", a adăugat Tudor.

Compania a demarat, în luna februarie, un proces de reorganizare. Aceasta este, în prezent, una dintre cele mai capitalizate societăţi de asigurare din România (valoarea capitalui social - 162.588.888,1 lei, respectiv 48,7 milioane de euro), şi şi-a propus revenirea în elita operatorilor de profil.

PPF Investments, membru PPF Group, este unul din liderii pieţelor financiare şi de asigurări din Europa Centrală şi de Est şi din Asia. Acesta mai deţine, de asemenea, societatea de asigurări RAI, specializată în domeniul asigurărilor medicale pentru călătorii în străinătate.Generali Fond de Pensii a fost înfiinţată la începutul lunii iulie a anului 2007.

Capitalul social al Generali Fond de Pensii este de 14 milioane lei, iar Generali Holding Vienna deţine 99,99% din acţiunile societăţii. Generali Fond de Pensii are în prezent 24 angajaţi şi 10.000 agenţi de marketing.
Generali Holding Vienna, membră a Generali Group, operează în 11 ţări: Austria, România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Polonia, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Bulgaria.

În anul 2006, Generali Holding Vienna a încasat prime de 3,4 miliarde euro, în creştere cu 16,5% faţă de anul precedent, şi a încheiat anul cu un profit de 190 milioane euro.

>> Compania a demarat, în luna februarie, un proces de reorganizare, iar prin parteneriatul încheiat şi prin alte strategii de piaţă şi-a propus revenirea în elita operatorilor de profil

Daniel Tudor
preşedinte - director general Ardaf

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite