Aproape o treime din poliţele noi încheiate la ING Asigurări de Viaţă sunt pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile financiare pentru copii deţin o pondere de 28% în totalul contractelor încheiate de ING Asigurări de Viaţă în primele patru luni din 2010, prima brută anuaizată medie plătită de contractanţi fiind de 1.337 de lei.

Raportat la întreg portofoliul de asigurări al ING, poliţele pentru copii - "Debut 18" şi "Academica" - reprezenta la sfârşitul lunii aprilie aproximativ un sfert din total, în creştere de la 21,5% în aprilie 2009, potrivit unui comunicat al companiei.

"În portofoliul de planuri financiare pentru copii încheiate la ING în 2010 observăm o creştere a sumei asigurate medii cu 15% faţă de nivelul mediu corespunzător întregului portofoliu de poliţe pentru copii, până la aproape 24.000 RON", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă.

Pentru planurile financiare pe care le deţin la ING Asigurări de Viaţă, contractanţii aleg să contribuie cu prime superioare plafonului minim pe care îl presupun produsele - 600 de lei/an pentru poliţele de tip "Academica" şi 1.000 de lei/an pentru "Debut 18". Clienţii care au cumpărat în 2010 un plan financiar pentru copii de la ING, plătesc o primă brută anualizată medie de 1.337 de lei.

Raportat la salariul mediu net, în prezent de aproximativ 1.400 de lei, acest nivel al sumei asigurate aleasă de clienţii ING ar acoperi salariul mediu lunar al unui părinte, si implicit necesităţile copilului său, timp de un an şi cinci luni.

Aproape jumătate (47%) dintre contracte au beneficiari cu vârsta mai mică de doi ani, în timp ce 28% dintre beneficiari se încadrează în intervalul de vârstă de trei-şase ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite