Apartamentele de lux nu se mai cumpără, se închiriază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa rezidenţială premium şi de lux va înregistra în următorul an cea mai mare ofertă de proprietăţi date spre închiriere deoarece foarte mulţi proprietari care au achiziţionat un apartament pentru a-l revinde se confruntă cu recesiunea de pe piaţa imobiliară.

“Este vorba despre cei care în urmă cu aproximativ un an au achiziţionat la un preţ avantajos proprietăţi în zone de top, de obicei vile, pe care le-au renovat în vederea unei investiţii pe termen scurt şi care aşteptau momentul oportun de a le vinde pentru a obţine profit. Aceştia însă au fost luaţi prin surprindere de noile conditţi de piaţă şi au realizat că randamentul investiţiei nu mai este unul realist în prezent îndreptându-se acum astfel spre închirierea lor, de cele mai multe ori la un preţ mai ridicat decât preţul pe care l-ar fi cerut, respectiv obţinut înaintea perioadei de criză”, declară Oana Lungu, consultant al agenţiei imobiliare DTZ Echinox.

Oferta apartamentelor date spre închiriere mai cuprinde apartamente din ansamblurile rezidenţiale noi, cu finisaje şi facilităţi premium, în locaţii centrale lângă parcuri, lacuri etc.

În condiţiile în care s-au înăsprit condiţiile de creditare, dezvoltatorii au găsit şi ei soluţii.  Dezvoltatorii “preferă să ofere apartamentele spre închiriere viitorilor proprietari, oferindu-le inclusiv posibilitatea de le cumpara la un preţ preferenţial peste o perioadă ce variază de la un an la trei sau chiar patru ani, afirmă consultanul DTZ Echinox.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite