Alternativa la „Prima Casă“ câştigă teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Italo-Romena şi ING Bank, cele două instituţii de credit care au decis să ofere românilor „Prima Casă“ pe cont propriu, înregistrează un număr tot mai mare de solicitări din partea celor interesaţi.

Avantajul produselor lor este acela că solicitantul nu trebuie să aştepte luni de zile până primeşte creditul, aşa cum se întâmplă în cazul programului guvernamental din cauza parcursului birocratic al dosarelor.

Chiar dacă a lansat produsul încă din 2008, Banca Italo-Romena a decis să promoveze „Creditul imobiliar pentru tinerii căsătoriţi“ în urmă cu o lună, odată cu mediatizarea puternică a programului guvernamental.

Astfel, în mai puţin de o lună, peste 400 de români au solicitat la ghişeul băncii informaţii sau calcule de rate. „215 cereri de credit au fost înaintate spre aprobare“, a spus pentru „Adevărul“ Antonio Bianchin, directorul general al băncii.

Cele mai multe solicitări au fost formulate de locuitorii din Bucureşti şi din Timişoara, dar şi de cei din Suceava, Iaşi, Bacău şi Galaţi. De la lansarea produsului pe piaţă şi până în prezent, Banca Italo-Romena a acordat 105 astfel de finanţări. Şi ING Bank, bancă ce a fost iniţial înscrisă în programul statului şi apoi s-a retras, a intrat în vizorul celor care vor să-şi achiziţioneze o locuinţă.

„A fost un lucru bun că am lansat singuri un produs, pentru că vindem, nu aşteptăm, şi astfel ne majorăm cota de piaţă pe piaţa imobiliară“, declara în urmă cu o lună Albert Roggermans, directorul general adjunct al băncii.

OFERTĂ

Banca Italo-Romena acordă finanţare tinerilor căsătoriţi la dobânzi de EURIBOR, plus 3,5-4,5%, în funcţie de perioada de creditare. La ING Bank, casa achiziţionată nu trebuie să fie prima sau singura, iar creditul are o dobândă de 5,5%, aceasta fiind variabilă la un an.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite