Allianz-Ţiriac Pensii ţinteşte active de peste 200 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a atras deja aproape 600.000 de semnături pentru pensia obligatorie. Allianz-Ţiriac Pensii Private anticipează că va atrage peste 800.000 de clienţi pe segmentul de pensii private

Compania a atras deja aproape 600.000 de semnături pentru pensia obligatorie.

Allianz-Ţiriac Pensii Private anticipează că va atrage peste 800.000 de clienţi pe segmentul de pensii private obligatorii (Pilonu II) până la finele campaniei de aderare. Titlurile de stat vor reprezenta o componentă importantă a politicii investiţionale a companiei în 2008.

Liderul pieţei de pensii facultative şi ocupantul locului doi pe segmentul de obligatorii, Allianz-Ţiriac Pensii Private a atras până la 15 noiembrie, 567.404 de adeziuni pe pilonul II. "Mizăm pe atingerea acestei cifre doar din vânzări directe, la care se vor adăuga cei până în 35 de ani care nu au aderat şi vor fi repartizaţi", a spus Crinu Andănuţ, directorul general al companiei Allianz-Ţiriac Pensii Private.

Acesta a anticipat că peste trei milioane de persoane vor adera la fondurile de pensii obligatorii până la 17 ianuarie 2008 în urma procesului de vânzare directă, iar volumul activelor pe Pilonul II va ajunge la finele anului 2008 la aproximativ 200 milioane de euro, în condiţiile în care colectarea sumelor va începe în perioada martie-aprilie a anului viitor. "Activele administrate de Allianz-Ţiriac Pensii Private în decembrie 2008 pe Pilonul II vor atinge 60 milioane de euro", a afirmat reprezentantul companiei.

În opinia oficialilor companiei, titlurile de stat vor reprezenta o componentă importantă a politicii investiţionale pe Pilonul II în 2008. "Motivele sunt profilul de risc al fondului pe care îl administrăm pe Pilonul II, AZT Viitorul Tău, la care se adaugă faptul că acest tip de instrumente permit cea mai mare expunere. În plus, fondul va investi în obligaţiuni corporatiste internaţionale şi municipale româneşti, precum şi în acţiuni emise de companii din România şi UE, cu orizont investiţional pe termen lung", a spus Andănuţ.

Segmentul corporate va fi mai receptiv în 2008

Oficialii companiei consideră că piaţa pensiilor facultative va înregistra creşteri puternice comparativ cu acest an în special datorită dezvoltării segmentului corporate, în condiţiile în care tot mai multe firme îşi includ în buget sumele aferente contribuţiei la pensia angajaţilor pentru 2008. "Ne aşteptăm să atragem peste 50.000 de noi clienţi, din care 50% din zona corporate", a mai afirmat Andănuţ.

El a adăugat că, în România, segmentul privind resursele umane din cadrul companiilor nu are încă o abordare profesionistă în ce priveşte fidelizarea clienţilor sau pensiile facultative, în contextul în care forţa de muncă din România este în scădere.

"Multe semnături duble au intrat deja la loterie după 15 noiembrie şi există un val de plângeri din partea unor persoane care susţin că nu au semnat cu niciun fond de pensii private obligatorii şi au primit acasă o informare conform căreia au semnat pentru pilonul II", a menţionat Andănuţ.

O altă problemă cu care se confruntă companiile care activează pe această piaţă vizează transferurile. "Agenţii de marketing vor încerca să-şi facă o sursă de venit anuală din transferul participanţilor, pentru că legea nu îi limitează" a mai spus oficialul Allianz-Ţiriac. El consideră că aceste foloase ar trebui limitate prin lege şi nu procedura de transfer în sine.

>> Fondul va investi în obligaţiuni corporatiste internaţionale şi municipale româneşti, precum şi în acţiuni emise de companii din România şi UE, cu orizont investiţional pe termen lung
Crinu Andănuţ,
directorul general al companiei Allianz-Ţiriac Pensii Private

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite