Afacere de criză: o braşoveancă creşte veveriţe exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Boca şi-a transformat casa în crescătorie de veveriţe. Veveriţe siberiene, japoneze, leopard, Tamiops şi autohtone sunt speciile importate de Diana Boca din Germania sau Ungaria.

VEDEŢI AICI MAI MULTE IMAGINI

Diana s-a îndrăgostit de simpaticele animăluţe acum un an şi jumătate, când a cumpărat una pentru o rudă. „I-am făcut unei nepoate cadou o veveriţă şi m-am trezit că mi-o aduce înapoi, pentru că nu mai putea să aibă grijă de ea. Am început să o îngrijesc eu şi mi-am dat seama că nu există piaţă în România şi m-am gândit să încerc să creez eu una", spune Diana Boca.

image

Mănâncă fructe

Rozătoarele au parte de tratament regesc, în cuşti special amenajate pentru ele, sunt hrănite cu fructe, viermişori, seminţe, şi alune de pădure. Tânăra reuşeşte să îmblânzească veveriţele foarte uşor. „Diferenţa dintre felul în care cresc eu veveriţele şi petshopuri este că nivelul de stres al animalului creşte într-un asemenea magazin. La mine sunt foarte liniştite. Au parte de răsfăţ, în fiecare zi mă amuz cu ele, iar dacă nu intru în cuşca lor, sunt foarte triste", declară Diana.

image

Braşovenii cumpără perechi de veveriţele, preferate pentru că măresc intensitatea divertismentului. Cea mai ieftină veveriţă costă 250 de lei, iar cea mai scumpă 1.000 de lei. „Veveriţele japoneze sunt cele mai mari ca talie şi de aceea şi cele mai scumpe. Din categoria veveriţe speciale face parte şi veveriţa Tamiops, care nu îşi schimbă niciodată comportamentul. Unele pot sări la gratii să muşte, dar asta doar în lunile de iarnă", a mai spus Diana. Din „colecţia" braşovencei nu lipsesc nici puii, de numai trei săptămâni. Ea a adăugat că rămâne un secret profesional modul în care reuşeşte să înmulţească animalele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite