Activele societăţilor de investiţii financiare au crescut cu 2,7% în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul cumulat al activelor nete ale Societăţilor de Investiţii financiare (SIF) a depăşit, la sfârşitul lunii octombrie, 12,23 miliarde de lei, indicând o creştere cu 2,7% faţă de luna

Nivelul cumulat al activelor nete ale Societăţilor de Investiţii financiare (SIF) a depăşit, la sfârşitul lunii octombrie, 12,23 miliarde de lei, indicând o creştere cu 2,7% faţă de luna anterioară, şi cu 57,9% faţă de finele anului 2006. Cea mai mare creştere de activ net a revenit SIF Banat-Crişana (SIF1).

Exprimat în euro, nivelul activelor nete de la finele lui octombrie a fost 3,667 miliarde, nivel cu 3,3% superior celui atins la finele lunii anterioare, arată datele Uniunii Naţionale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

În luna raportată, cea mai mare creştere de activ net a fost înregistrată de SIF Banat-Crişana, cu 5,4%, urmat de SIF Moldova (SIF2) şi SIF Muntenia (SIF4), ambele cu creşteri de peste 2,6%, SIF Transilvania (SIF3) cu 2,1% şi SIF Oltenia (SIF5) cu 1,3%. Evoluţia activelor nete de la începutul acestui an indică faptul că numai două societăţi de investiţii financiare - SIF Transilvania (83,3%) şi SIF Muntenia (80,7%) - înregistrează creşteri de peste 80%. Celelalte SIF-uri au obţinut creşteri între 40,4% (SIF Moldova) şi 46,9% (SIF Oltenia).

Creşteri pentru toate SIF-urile

Privind evoluţia activului net unitar (VUAN) de la începutul anului, pe prima poziţie rămâne SIF Muntenia, cu 80,7%, urmată de SIF Oltenia cu 46,8% şi SIF Banat-Crişana cu 42,3% creştere.

SIF Transilvania care, în urma alocării acţiunilor gratuite de acum câteva luni, prezenta o reducere semnificativă a activului net unitar, a reuşit să recupereze destul de mult din terenul pierdut, ajungând ca, faţă de nivelul înregistrat la finele anului 2006, să fie despărţită de numai 8,3 procente.

După ce, în septembrie, acţiunile SIF au avut un bilanţ negativ, pe parcursul lunii octombrie, toate cele cinci SIF înregistrează creşteri faţă de luna anterioară. Astfel, cea mai importantă apreciere revine SIF Trasnilvania, cu 5,3%, urmat de SIF Muntenia cu 5,0%, SIF Moldova cu 2,6%, SIF Banat-Crişana cu 2,0% şi SIF Oltenia cu doar 0,2%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite