Acţiunile Mittal Steel îşi schimbă numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mittal Steel intenţionează să folosească numele de Arcelor Mittal pentru titlurile listate pe diferite burse, în scopul reflectării unei mai bune realităţi economice a grupului, potrivit

Mittal Steel intenţionează să folosească numele de Arcelor Mittal pentru titlurile listate pe diferite burse, în scopul reflectării unei mai bune realităţi economice a grupului, potrivit unui comunicat al Arcelor Mittal. Simbolul titlurilor va rămâne neschimbat, deşi numele acţiunilor Mital Steel, folosit în prezent pentru entitatea Mittal Steel Company NV, va fi schimbat ca urmare a fuziunii dintre cele două companii. Titlurile Arcelor Mittal sunt listate pe bursele din New York, Amsterdam, Luxemburg sub simbolul MT, pe bursa din Paris, sub simbolul MTP, pe cea din Bruxelles, sub simbolul MTBL, şi pe cele din Spania, de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia sub simbolul MTS.

Arcelor Mittal este cel mai mare producător de oţel din lume, cu 330.000 de angajaţi, în mai mult de 60 de ţări. Noua companie a adus împreună numărul unu şi numărul doi mondiali dintre producătorii de oţel, Mittal Steel şi Arcelor. Rezultatele preliminare pe primele nouă luni din 2006 arată venituri combinate de 65,4 miliarde $, o capacitate de producţie de 130 milioane tone pe an, echivalentul a circa 10% din producţia mondială. Profitul net afişat pentru această perioadă a fost 5,602 miliarde $. Mittal Steel deţine în România combinatele de la Galaţi şi Hunedoara, fabricile de ţevi de la Roman şi Iaşi şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite