AXA va finaliza preluarea Omniasig Life în primul semestru din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare grup francez de asigurări AXA a anunţat astăzi preluarea Omniasig Life, intrând astfel pe piaţa românească, în conformitate cu obiectivul de extindere în Europa Centrală şi de Est.

Finalizarea preluării Omniasig Life va avea loc în primul semestru al acestui an, urmând ca tranzacţia să fie supusă spre aprobare instituţiilor de reglementare din domeniu.

Preluarea companiei din România este considerată de AXA o oportunitate excelentă de dezvoltare a grupului pe o piaţă cu potenţial ridicat din Europa Centrală şi de Est. De altfel, obiectivul grupului este de accelerare a dezvoltării
activităţilor în ţările emergente, în special în Europa Centrală şi de Est.

Reprezentanţii grupului au menţionat că AXA va avea un potenţial important de creştere pe piaţa românească, având în vedere nivelul redus de penetrare al asigurărilor de viată în România comparativ cu media Uniunii Europene. Piaţa românească de asigurări de viaţă s-a ridicat la aprocimativ 500 de milioane de euro în 2008.


AXA şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a intra pe piaţa românească în ultimii ani, dar nu a reuşit să fructifice oportunităţile apărute, eşuând în demersul de achiziţionare a companiilor Asiban sau Unita.


Omniasig Life a fost înfiinţată în 1997 şi a avut prime de 12 milioane de euro în 2008, deţinând o reţea de aproximativ 1.400 de agenţi.
Grupul AXA este lider mondial în domeniul asigurărilor, cu active de 967 miliarde euro la jumătatea anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite