şapte fonduri de investiţii se bat pe acţiunile Mobexpert ale Cameliei Şucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea a primit prima ofertă de cumpărare a pachetului minoritar, pe care îl deţine în Grupul Mobexpert, în toamna anului trecut, din partea unui fond de investiţii. Dacă nu ar fi apărut


Ea a primit prima ofertă de cumpărare a pachetului minoritar, pe care îl deţine în Grupul Mobexpert, în toamna anului trecut, din partea unui fond de investiţii. Dacă nu ar fi apărut ofertele, nu s-ar fi gândit să vândă, spune ea, şi până nu se va finaliza tranzacţia nu poate spune cu certitudine că o va face. "Dacă oferta va fi avantajoasă, bineînţeles că eu, ca om de business, voi evalua pozitiv şi voi vinde. O tranzacţie a unui pachet într-un business de o asemenea amploare nu este deloc uşoară, nici pentru cel care vinde, nici pentru cel care cumpără. De aceea, nu se poate spune cu siguranţă cât de lung este drumul până la finalizarea tranzacţiei. În continuare prefer să vând tot pachetul, dar dacă nu va exista o ofertă bună, atât pentru mine cât şi pentru viitorul business-ului, n-o voi face. Rămân să-mi dezvolt în continuare afacerea, până când se va ivi oferta cea mai bună", afirmă Camelia şucu. În discuţie nu intră însă şi Class, divizia din Mobexpert, în care Camelia şucu este acţionar majoritar, cu o participaţie de 60%.
Celălalt acţionar în Grupul Mobexpert este Dan şucu, cu care Camelia se află în proces de divorţ de doi ani. Ea a angajat compania de consultanţă Pricewaterhouse Coopers România pentru a o consilia în procesul de vânzare a acţiunilor.
Grupul Mobexpert este unul dintre cei mai importanţi producători de mobilier din România şi deţine două mărci, Mobexpert şi Mobexpert Office. Potrivit estimărilor, Mobexpert are o cotă de piaţă de 18%, în timp ce Mobexpert Office are o cotă de piaţă de 30% în Bucureşti şi în marile oraşe. La nivel de grup, Mobexpert are o cifră de afaceri estimată la 160 milioane de euro pentru 2006, cu o creştere de 7-8% comparativ cu anul trecut. Cifra de afaceri a Mobexpert pe 2005 s-a ridicat la aproape 150 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2004. Cifra de afaceri a diviziei Class, pe care Camelia şucu o conduce, a depăşit în 2005 suma de 5 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite