UPDATE: Cea mai mare licitaţie telecom din istoria României continuă şi marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce luni, reprezentanţii Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom au participat la cea mai mare licitaţie telecom din istorie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia a anunţat că negocierile vor continua şi mâine.

UPDATE "În prima zi a licitaţiei de spectru organizată pentru alocarea frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz s-au desfăşurat două runde primare. Având în vedere că cererea depăseşte oferta în cel puţin una dintre categorii, ANCOM va organiza mâine o noua serie de runde primare", se arată într-un comunicat remis de ANCOM .

"Rundele primare se vor încheia după o rundă în care cererea de blocuri nu mai depăşeşte numărul de blocuri de frecvente disponibile, pentru toate categoriile de blocuri. După rundele primare, licitaţia poate continua prin organizarea unor runde suplimentare dacă în urma rundelor primare rămân blocuri de frecvenţe nealocate şi se va incheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în bandă", se mai arată în comunicat.

La licitaţie au depus oferte cei patru mari jucători deja existenţi pe piaţă (Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone), plus un jucător mic (2K Telecom - deţinut de familia omului de afaceri Sebastian Ghiţă), care nu va ataca însă cele mai valoroase licenţe, cu preţuri de zeci de milioane de euro, potrivit "Ziarului Financiar".

De la mic la mare, operatorii au ajuns la licitaţia care va schimba piaţa telecom în următorii 15 ani

Cea mai mare licitaţie telecom din istoria României - la care se va hotârî cum va arăta piaţa locală de comunicaţii mobile până în anul 2029, l-a adus în prim plan pe unul dintre cei mai discreţi manageri din industria locală de profil - Ioan Bendei, un apropiat al lui Zoltan Teszari şi unul dintre oamenii cheie din echipa de top management a RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii TV şi internet fix din România.

Ioan Bendei, cu care nu exista până în prezent nicio fotografie - a venit în această dimineaţă la sediul ANCOM ca membru al echipei care participă la licitaţie din partea RCS&RDS, fiind astfel fotografiat în premieră. El a venit la licitaţie separat de restul echipei, într-un SUV Volvo XC90 cu care, în alte ocazii, a fost văzut Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, potrivit "Ziarului Financiar"

Participarea lui Ioan Bendei la licitaţia de la ANCOM arată cât de importantă este această licitaţie pentru RCS&RDS: operatorul îşi joacă şansa de a obţine frecvenţe radio care să îi permită să atace piaţa la fel de eficient ca rivalii mai mari de la Cosmote, Orange şi Vodafone. Două dintre frecvenţele pentruc are RCS&RDS se va lupta sunt cele în 900 MHz şi 800 MHz.

Potrivit datelor publicate de RCS&RDS în prospectul de emisiune realizat în anul 2007 înaintea tentativei de listare de la Bursa din Londra, Ioan Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDS din 1996, el fiind implicat în industria de cablu TV din Romania din 1992, la companiile TVS Holding Braşov şi Eurocable Oradea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite