Micro-împrumuturi pentru şomerii care vor să înfiinţeze o afacere, oferite de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europenă a decis crearea unei facilităţi prin care să ofere 45.000 de micro-împrumuturi sub 25.000 de euro persoanelor care şi-au pierdut slujba, dar care vor să-şi înfiinţeze o afacere proprie. Bugetul iniţial va fi de 100 de milioane de euro, putând ajunge la suma de 500 de milioane de euro, cooperând cu instituţiile financiare internaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene citat de Europa.eu.

Iniţiativa face parte din încercarea UE de a face faţă efectelor crizei şi vizează persoanele care, în mod normal, nu pot obţine credite bancare.

"Facilitatea oferă o alternativă persoanelor afectate de criză şi va ajuta la crearea de noi locuri de muncă, încurajând, în acelaşi timp, activităţile de antreprenoriat în Europa. Ne aşteptăm ca aproximativ 45.000 de viitori antreprenori să beneficieze de această facilitate în următorii opt ani",  a declarat comisarul european pentru Protecţie Socială şi Angajări, László Andor.

Beneficiarii iniţiativei vor avea la dispoziţie şi programe de instruire, de mentorat şi asistenţă tehnică pentru creearea unui plan de afaceri.

Împrumuturile nu vor depăşi 25.000 de euro şi sunt vizate întreprinderile mici, cu maximum zece angajaţi, precum şi persoanele fără slujbă care nu mai au acces la servicii bancare.

99 la sută din iniţiativele în afaceri din Uniunea Europeană sunt întreprinderi mici, iar o treime din acestea sunt înfiinţate de şomeri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite