Cum s-au modificat preţurile locuinţelor în ultima lună. În ce oraşe s-au înregistrat noi minime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile apartamentelor au scăzut cu 3,8% în martie 2012 faţă de aceeaşi lună din 2011
Preţurile apartamentelor au scăzut cu 3,8% în martie 2012 faţă de aceeaşi lună din 2011

Preţul mediu cerut de proprietarii locuinţelor din România în martie a ajuns la 1.003 euro pe metru pătrat util, cu 1,7% mai mult decât în februarie şi cu 3,8% mai puţin decât în aceeaşi lună din 2011, potrivit imobiliare.ro.

“În ultimele treizeci de zile, cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în Ploieşti, iar cea mai mare creştere la Cluj-Napoca. Preţurile apartamentelor vor mai cunoaşte oscilaţii în acest an, fiind foarte sensibile la semnalele economice, dar şi politice. Astfel, modificări legislative cu impact asupra economiei sau adoptarea unor măsuri ce vizează creşterea veniturilor populaţiei, ca reducerea CAS de pildă, vor avea un impact şi asupra preţurilor locuinţelor", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Bucureşti

Indicele imobiliare.ro calculat pe baza anunţurilor din portal relevă faptul că preţul mediu din Bucureşti a ajuns la 1.145 euro pe metru pătrat pentru apartamentele noi şi vechi, în scădere cu 0,3% faţă de luna precedentă. Se atinge astfel un nou prag minim al preţurilor apartamentelor înregistrat la nivelul Bucureştiului, de la începutul crizei  încoace. Tendinţa de scădere a fost resimţită doar pe segmentul apartamentelor noi, preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi înregistrând o creştere uşoară.

Evoluţia preţurilor locuinţelor din Capitală

tabel bucuresti

Braşov

Preţurile apartamentelor din Braşov au înregistrat o creştere uşoară în ultimele treizeci de zile. Conform Indicelui imobiliare.ro, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare are, pentru luna martie, o valoare de 862 de euro pe metru pătrat, cu 0,5% mai mult decât în luna februarie. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu actual este cu 1,4% mai mic.

Evoluţia preţurilor locuinţelor vechi din Braşov

tabel brasov

Cluj-Napoca

După o scădere de 0,8, respectiv 0,6% înregistrată în primele două luni ale anului, în martie, preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu 0,6%. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca pentru luna martie are o valoare medie de 940 euro pe metru pătrat. Valoarea actuală este cu 5% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenţă la nivel de oraş înregistrată în ţară.

Evoluţia preţurilor locuinţelor vechi din Cluj-Napoca

tabel cluj

Constanţa

Preţurile apartamentelor scoase la vânzare în Constanţa au înregistrat o uşoară scădere, de 0,2%, în luna martie. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul oraşului are astfel valoarea de 915 euro pe metru pătrat.

Evoluţia preţurilor locuinţelor vechi din Constanţa

tabel constanta

Timişoara

Martie este prima lună din acest an în care preţurile medii solicitate pentru apartamentele din Timişoara au înregistrat o scădere. Este vorba despre o contracţie de 1%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro înregistrată pentru cea de-a doua lună a anului, 813 euro pe metru pătrat, este cu doar 1,9% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

tabel timisoara

Ploieşti

Indicele imobiliare.ro pentru Ploieşti, indică, pentru luna martie, o valoare medie de 860 de euro pe metru pătrat pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în acest oraş. Cu o scădere de 1,1% înregistrată în ultimele treizeci de zile, indicele calculat la nivelul oraşului Ploieşti a cunoscut cea mai mare contracţie dintre toate oraşele analizate. În comparaţie cu luna martie 2011, preţurile solicitate în prezent sunt cu 2,4% mai mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite