Sectorul construcţiilor revine la scăderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În luna octombrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna septembrie 2011, ca serie brută cu 1,4%
În luna octombrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna septembrie 2011, ca serie brută cu 1,4%

După ce în luna septembrie faţă de august, volumul construcţiilor înregistra o creştere timidă, în octombrie faţă de luna precedentă, sectorul a revenit la scăderi, potrivit Institului Naţional de Statistică.

În luna octombrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna septembrie 2011, ca serie brută cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%, respectiv cu 0,6%.

În primele zece luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,7%, faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi de 13,7% şi la lucrările de reparaţii capitale de 2,1%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-a înregistrat o scădere cu 27,6%.

În perioada ianuarie- octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a crescut cu 0,1%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de reparaţii capitale de 11,8%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,0%.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite