Producătorul de cărămizi Wienerberger investeşte 22 de milioane de euro într-o fabrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Wienerberger, unul dintre cei mai importanţi producători de cărămizi din Europa, vrea să construiască o fabrică în judeţul Iaşi, în urma unei investiţii de aproximativ 22 de milioane euro.

"Având în vedere că există încă o nevoie ridicată de construcţii noi, în ciuda condiţiilor de piaţă nefavorabile, Wienerberger consideră România o piaţă deosebit de interesantă şi cu potenţial de creştere pe termen mediu si lung. Astfel, următorul pas de expansiune pe piaţă va fi investiţia greenfield de la Iaşi, o regiune care oferă o piaţă cu un potenţial bun de creştere şi care va contribui la dezvoltarea operaţiunilor din România", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

În momentul de faţă companie încearcă să finalizeze paşii necesari pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor, înainte de a demara construcţia propriu-zisă a fabricii.

Wienerberger a închiriat anul trecut 41 de hectare de teren în judeţul Iaşi, în urma unei licitaţii publice pe care a câştigat-o oferind cel mai bun preţ.

"Potenţialul de creştere a pieţei de construcţii din România rămâne în continuare unul atractiv pentru investitori, astfel că Wienerberger continuă să aloce resurse importante pentru activitatea locală", a declarat, în comunicat, Mihaela Chelu, membru al Consiliului de Administraţie Wienerberger România.

Wienerberger a intrat în anul 1998 în România, unde a investit până în prezent peste 75 milioane euro în construcţia a trei fabrici, localizate în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite