Află cât sunt dispuşi românii să plătească pentru o locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii îşi permit să dea pe o locuinţă între 35.000 şi 70.000 de euro
Românii îşi permit să dea pe o locuinţă între 35.000 şi 70.000 de euro

Preţurile locuinţelor pe care şi le pot permite românii sunt între 35.000 şi 70.000 de euro, valori care se încadrează în "Prima Casă" şi nu se observă o altă tendinţă atât timp cât cererea solvabilă este redusă şi veniturile nu cresc, sunt de părere specialiştii imobiliari.

"Preţul pe care românii şi-l permit pentru achiziţia de locuinţe este cuprins între 35.000 şi 70.000 de euro, care să se încadreze în «Prima Casă». Preţurile trebuie corelate cu salariile", a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa, Andrew Prelea, dezvoltator imobiliar.

El a mai spus că sunt dezvoltatori care vând cu 30-40% sub preţul de cost al proiectului, astfel că dacă în 2007 costul construcţiei era de 1.000-1.200 de euro pe metru pătrat, unele dintre aceste locuinţe sunt scoase la vânzare acum cu 600-750 de euro pe metru pătrat.

În completare, Adrian Şişchin, director regional al reţelei de agenţii imobiliare RE/MAX, a spus că deşi numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în acest an, volumul acestora nu s-a îmbunătăţit pentru că cererea solvabilă rămâne încă redusă şi salariile nu au crescut.

„Numărul de tranzacţii imobiliare a crescut în acest an, dar acest lucru nu înseamnă că şi volumul tranzacţiilor a crescut, din contră s-au înregistrat scăderi. În ultimul an numărul tranzacţiile cu locuinţe încheiate de un broker imobiliar s-a redus de la 18 pe an la 13 pe an", a spus Adrian Şişchin, director regional al reţelei de agenţii imobiliare RE/MAX.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite