Preţurile locuinţelor noi din Shanghai au scăzut cu 41% într-o singură săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalului Primăverii din China are loc în perioada 22 ianuarie- 6 februarie 2012, iar în prima săptămână a festivalului preţurile locuinţelor noi din Shanghai au scăzut cu 41%, potrivit ShanghaiDaily.com.

MAI CITEŞTE Prețurile locuințelor din China scad pe fondul speculațiilor

Vânzările de locuinţe noi în Shanghai pe parcursul vacanţei de o săptămână, acordate cu ocazia Festivalului Primăverii, au fost foarte slabe, iar preţurile locuinţelor noi au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani. Numai 1.700 de metri pătraţi de locuinţe noi au fost vânduţi în întreg oraşul.

"Perioada slabă de vânzări de locuinţe din perioada Festivalului Primăverii împreună cu aşteptarea cumpărătorilor a unor noi ajustări în cazul preţurilor au dus la un record- cel mai slab volum de tranzacţii”, a declarat Lu Qilin, un cercetator de la Shanghai Deovolente Realty Co.

Preţul mediu al locuinţelor, între timp, a scăzut cu 41% într-o săptămână la 16.144 de yuani (2.563 de dolari) pe metrul pătrat.

În ceea ce priveşte oferta, doar un dezvoltator a livrat 7.200 de metri pătraţi de locuinţe noi pe piaţă săptămâna trecută, ceea ce semnifică o scădere de 95% faţă de săptămâna anterioară.

"Administraţia publică locală va ridica în curând pragul de venit pentru bugetul cererilor de case. Aceasta este obligată să tempereze cererea de pe piaţă în continuare", a declarat Huang Zhijian, analist-şef în cadrul Shanghai Real Estate Uwin Servicii de Informare Co.

"Dezvoltatorii imobiliari vor trebui să ofere reduceri substanţiale în următoarele câteva luni pentru a susţine vânzările şi pentru a recupera investiţiile, atât timp cât măsurile de austeritate rămân în vigoare", a adăugat Huang.

În primele 29 de zile din luna ianuarie s-au vândut 205.000 de metri pătraţi de locuinţe noi, potrivit statisticilor Uwin.




Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite