Piaţa rezidenţială în 2011: românii sunt mai interesaţi de închirieri decât de achiziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, numărul persoanelor care au accesat portaluri imobiliare pentru inchirieri a fost în creştere
În acest an, numărul persoanelor care au accesat portaluri imobiliare pentru inchirieri a fost în creştere

Anul acesta a adus o scădere a ponderii clienţilor interesaţi de achiziţia unui apartament, în favoarea celor orientaţi spre închiriere, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

Dacă în medie, în 2010, 67,16% dintre vizitatorii imobiliare.ro analizau ofertele de vânzare, pe parcursul anului 2011 ponderea acestora a scăzut la 60,43%.

Pe de altă parte, numărul persoanelor care aveau în vedere închirierea unui apartament a crescut în 2011 la 39,57%, faţă de 32,84% în anul precedent.

La nivelul lui 2011, oferta a rămas structurată pe cerinţele din anul precedent: 67,48 dintre oferte erau pentru vânzare, în vreme ce restul de 32,52% vizau închirierea.

În  2011, cea mai mare parte a vizitatorilor imobiliare.ro interesaţi de achiziţia unei locuinţe - 68% - au căutat apartamente, în vreme ce alţi 23% s-au îndreptat către case şi vile.

Restul de 9% au analizat ofertele de terenuri şi spaţii de birouri, comerciale sau industriale. Faţă de anul trecut, poate fi observată o creştere vizibilă a interesului pentru segmentul de case-vile.

Faţă de 2010, anul trecut a marcat o creştere vizibilă a interesului pentru apartamentele de mai mici dimensiuni, în contrapunct cu scăderea atractivităţii unităţilor locative mai spaţioase. Astfel, în la finalul lui 2011, 19% dintre potenţialii clienţi de apartamente căutau o garsonieră, faţă de doar 14% în aceeaşi perioadă a anului precedent.

În mod similar, anul acesta, numărul vizitatorilor care analizau ofertele de apartamente cu două camere a crescut la 41%, de la 38%. În decursul a doar 12 luni, căutările pe segmentul locuinţelor cu trei camere a scăzut substanţial, de la 35% la doar 25%.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite