Cu cât a vândut omul de afaceri Ovidiu Şandor complexul de birouri City Business Centre Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestui an, Ovidiu Şandor a vândut fondului New Europe Property Investments (NEPI) complexul de birouri City Business Centre Timişoara pentru 81 milioane euro, a anunţat luni compania imobiliară Jones Lang LaSalle, reprezentant al vânzătorulului în tranzacţie.

"Volumul total de investiţii în T1 2012 de aproximativ 90 milioane euro semnalează o revenire a încrederii în piaţa locală de investiţii. Cea mai importantă tranzacţie care a şi atras 90% din volumul investiţiillor din T1 2012, a fost vânzarea complexului City Business Centre din Timişoara", se arată într-un raport al companiei de consultanţă imobiliară.

Volumul tranzacţiei a inclus o componentă de forward purchase (achiziţie în fază de proiect), potrivit LaSalle. Complexul este dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor şi este parţial finalizat, urmând ca întreaga construcţie, formată din cinci clădiri de birouri, să fie livrată în 2014.

În primă fază, omului de afaceri i-au fost acordate acţiuni în valoare de 16,5 milioane euro şi au fost preluate datorii de 29,3 milioane euro. Acesta se va ocupa de finalizarea complexului, urmând să fie preluat de NEPI la livrare.

Cele două părţi nu au comunicat, la anunţul preluării, valoarea tranzacţiei.

Până în prezent au fost construite în cadrul complexului trei clădiri, cu o suprafaţă totală de 25.000 de metri pătraţi închiriabili şi o rată de ocupare de peste 90%. După finalizarea celorlalte două imobile suprafaţa totală închiriabilă a proiectului va ajunge la peste 43.000 de metri pătraţi.

Printre actualii chiriaşi ai centrului de afaceri se numără IBM, PwC, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro Technologies, BCR, Deloitte şi Microsoft.

Investiţia pentru întregul proiect se situează la circa 50 de milioane de euro, pentru fiecare din clădiri fiind alocate aproximativ 10 milioane de euro.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Portofoliul acestuia cuprinde proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania. În România principale active sunt parcul comercial European Retail Park din Brăila şi proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite