Legea din România nu stimulează dezvoltarea clădirilor verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea din România nu oferă foarte multe stimulente pentru dezvoltarea clădirilor eficiente energetic, în timp ce în alte ţări există penalităţi dacă legea nu este respectată, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, joi, Perry Zizzi, partener în cadrul companiei Clifford Chance Badea.

„Ne uităm la Marea Britanie şi Germania care sunt cu 10 ani înaintea României. Legea prezentă nu oferă foarte multe stimulente pentru dezvoltarea clădirilor eficiente energetic. Putem promova eficienţa energetică altfel decât prin certificat, ci prin documente, în care pot fi prevăzute clauze verzi", a afirmat Perry Zizzi.

Reprezentantul Clifford a spus că în alte ţări o persoană care cumpără un imobil verde are mai multe beneficii, dar în România nu există o astfel de lege.

„Nouă ne lipseşte un element- educarea oamenilor. În Germania există un interes foarte mare pentru protejarea mediului. Este un interes ridicat pentru economisirea banilor dar şi pentru protejarea mediului", a explicat Perry Zizzi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite