Jumătate dintre ipotecile americanilor „au intrat la apă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile din sectorul imobiliar american au scăzut cu 1,1% în octombrie faţă de septembrie
Preţurile din sectorul imobiliar american au scăzut cu 1,1% în octombrie faţă de septembrie

Căderea pieţei imobiliare din SUA continuă să-i afecteze pe americani. Scăderea masivă a preţurilor din acest sector i-au adus pe 50% dintre americanii cu ipoteci în situaţia de a rambursa credite cu o valoare mai mare decât cea efectivă a proprietăţilor cumpărate.

Preţurile din sectorul imobiliar american au scăzut cu 1,1% în octombrie faţă de septembrie, fiind a doua lună consecutivă de ieftiniri, potrivit datelor companiei de consultaţă CoreLogic.

În timp ce preţurile continuă să scadă, americanii au ajuns acum în situaţia de a rambursa credite ipotecare mai valoroase decât casele pentru care plătesc rate. Potrivit companiei de consultanţă, 50% dintre ipotecile americane au ajuns la acest prag.

Majoritatea analiştilor imobiliari americani sunt de acord că acest raport negativ întra valoarea locuinţei ipotecate şi a creditului ipotecar este principala problemă a pieţei locuinţelor din SUA şi nu ipotecile executate, transmite CNBC. Mai mult, din cauza acestei situaţii se ajunge la executarea ipotecilor, reticenţa potenţialilor cumpărători de a investi şi blochează astfel piaţa.

Potrivit aceleiaşi surse, 14,6 milioane de americani se află în această situaţie. Dintre aceştia, mulţi au deja restanţe şi o bună parte se află deja în proces de executare a ipotecilor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite