Dan Ioan Popp s-a retras strategic de la conducerea Consiliul de Administraţie al Impact. Cine îi va lua locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Ioan Popp
Dan Ioan Popp

În urmă întâlnirii de ieri, acţionarii companiei Impact au decis alegerea unui nou preşedinte în locul lui Dan Ioan Popp. Noul preşedinte este Dimitris Sophocleous, fost director financiar al divizia de telefonie mobilă a Romtelecom şi va ocupa această funcţie în mod oficial în două- trei săptămâni, a declarat Dan Ioan Popp pentru "Adevărul".

„Ieri a avut loc Adunarea General în care a fost ales preşedinte al Consiliului Administrativ al Impact - Dimitris Sophocleous. Este o decizie de reducere a rolului meu în favoarea acţionaritului străin",ne-a declarat Dan Ioan Popp.

Retragerea lui Dan Ioan Popp vine în contextul în care Impact este implicat în diverse procese şi scandaluri. Prin retragerea de la conducerea Consiliului Administrativ al Impact, Popp îşi asigură imunitatea faţă de anchetele în care este implicată societate. El va ocupa în continuare funcţia de administrator.

Impact Developer & Contractor S.A este un dezvoltator imobiliar cu capital integral privat. Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică; iar din anul 1996 a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi actul constitutiv al societăţii, Adunarea Generală a Acţionarilor este forul superior de conducere şi decizie al companiei, care hotărăşte activitatea acesteia.

Mai jos puteţi vedea o serie de scandaluri în care a este implicat Impact.

Bunurile companiei Impact au fost puse sub sechestru

Instanţa a pus sechestru asigurator pe bunuri de 16,8 milioane lei ale Impact Developer&Contractor în martie anul curent, în favoarea ANAF, în cadrul unui dosar în care administratorul unei firme este suspectat de o fraudă de 4 milioane euro, reprezentând taxe şi impozite aferente unor vânzări de terenuri către Impact, potrivit Mediafax.

În septembrie 2011 Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis-o în judecată pe Ruxandra Maria Stegaru, administrator la Sqrw Development SRL şi asociat al Fondamento Forte SRL şi Patagonia Invest SRL, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii susţin că în 2004 Ruxandra Stegaru a prejudiciat bugetul de stat cu 15,63 milioane lei prin vânzarea unor terenuri din Băneasa, cu o suprafaţă totală de 43,2 hactare, la preţuri mult subevaluate către Fondamento Forte şi Patagonia Invest, firme pe care le deţinea, şi vânzarea părţilor sociale ale acestora, ulterior, către dezvoltatorul imobiliar Impact.

Compania a anunţat, într-un comunicat transmis Bursei, că a aflat miercuri de pe portalul Ministerului Justiţiei că la solicitarea Ministerului Public instanţa a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor Impact Developer & Contractor până la concurenţa sumei de 16,82 milioane lei, în favoarea ANAF, reprezentând statul ca parte civilă pagubită de Ruxandra Stegaru.

Sechestrul asigurator este impus pentru a împiedica vânzarea unui activ.

Impact arată că din septembrie 2011 până în prezent în dosar au avut loc doar amânări ale judecării cauzei, astfel că nu există vreo hotărâre judecătorească privind stabilirea prejudiciului.

"Mai mult, societăţii Impact Developer & Contractor SA nu i s-a comunicat niciun moment argumentele pentru care are calitatea de parte responsabilă civilmente, ştiind doar ca această calitate i-a fost atribuită de reprezentantul Ministerului Public prin citativul anterior întocmit în aceasta cauză. Răspunderea Impact nu este antrenată pentru fapta proprie, ci pentru presupusele fapte ale persoanei fizice Stegaru Ruxandra", precizează Impact.

Compania va ataca prin recurs sechestrul asigurator.

Avocaţii de la Boştina şi Asociaţii vor reprezenta Clujul în bătalia cu dezvoltatorul Impact

Casa de avocatură Boştină & Asociaţii a fost declarată câstigatoare a licitatiei pentru reprezentarea municipalitatii în procesele cu firma Impact Developer & Contractor.

Potrivit ziarului Ora de Cluj, SPRL Bostina si Asociatii va reprezenta municipalitatea într-un proces în care compania imobiliara Impact solicita daune de cca. 60 de milioane de euro Primariei, pentru esecul proiectului de ridicare a unui cartier pe dealul Lombului.

Impact nu a mai demarat proiectul de case si blocuri, dar acum a notificat Primaria Cluj-Napoca şi solicită plata a 60 de milioane de euro, bani investiţi în realizarea planului urbanistic zonal pentru cele 197 de hectare din zona Lomb.

"O parte din consilierii locali, care sunt şi jurisşi au dorit să facă parte dintr-o comisie care să întoarca pe toate părţile contractul. La prima vedere cei care ne-au dat în judecata n-au nicio şansă pentru că dânşii sunt cei care ne-au dat afară din această societate, dar trebuie să fim pregătiţi pentru că am mai avut soluţii în care dreptatea era în altă parte, dar instanţa gândea altfel. Consideram un abuz al celor de la Lomb, întrucât ei nu şi-au îndeplinit obligaţiile nu numai în Cluj-Napoca, în Constanţa şi în alte locaţii. Este clar că sunt o firmă care nu au reuşit să ducă la îndeplinire contractul asumat. Ei acum solicită o sumă destul de mare, dar au pus nişte preţuri pentru planul urbanistic zonal, că nici dacă l-ar fi făcut pe lună nu ar fi costat atât", a declarat primarul Sorin Apostu.

Cartierul de locuinţe din Dealul Lomb ar fi urmat sa fie construit pe un teren de 197 de hectare pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca. Din 2008, o dată cu criza financiară, proiectul a fost blocat, iar acum firma Impact încearcă să scoată un profit. Impact ar fi trebuit sa investească în proiectul imobiliar dealul Lomb aproximativ 400 de milioane de euro şi să facă 3.200 de case şi 2.500 de apartamente.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite