Investitorii americani deţin mai mult de jumătate din centrul financiar al Londrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea medie a clădirilor cumpărate de către investitorilor străini, din 2008 şi pâna în 2011 a fost de 91 milioane de lire sterline
Valoarea medie a clădirilor cumpărate de către investitorilor străini, din 2008 şi pâna în 2011 a fost de 91 milioane de lire sterline

Mai mult de 50% din clădirile de birouri din centrul financiar al Londrei sunt deţinute de investitorii americani, aceste achiziţii au fost făcute pe o perioadă de trei ani, potrivit Bloomberg.

Companiile străine deţin un procent de 52% din toate spaţiile de birouri din central financiar din Londra, potrivit unui raport comandat de Development Securities, un dezvoltator şi investitor cu sediul în oraş.
Investitorii străini au profitat de scăderea preţurilor din ultimii trei ani, iar acum aceştia reprezintă două treimi din cei care fac achiziţii de birouri în centrul financiar din Londra.
Preţurile spaţiilor de birouri au scăzut cu 50% în 2009 faţă de 2007. În prezent valorile spaţiilor office sunt mai mici cu 37% faţă de perioada de boom, se mai arată în raportul citat.
„Dominaţia proprietarilor străini se aplică în special pentru spaţii de birouri scumpe ",au declarat reprezentanţii companiei Development Securities.
Valoarea medie a clădirilor cumpărate de către investitorilor străini, din 2008 şi pâna în 2011 a fost de 91 milioane de lire sterline (143 milioane dolari), comparativ cu o medie de 27 milioane de lire sterline cheltuite de către cumpărătorii din Marea Britanie.
Companiile germane deţin 16% din clădirile de birouri din centrul financiar din Londra, procent neschimbat faţă de anul trecut, în timp ce cota de proprietăţi deţinute de companiile americane a crescut la 10% la suta de la 8%, se mai arată în raport raport. Şase la sută din proprietăţile din această zonă a Londrei sunt deţinute de investitori din Orientul Mijlociu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite