În domeniul imobiliar încă există neîncredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt demarate puţine proiecte noi imobiliare, pentru că băncile nu finanţează
Sunt demarate puţine proiecte noi imobiliare, pentru că băncile nu finanţează

Anul acesta s-a observat o stabilitate în imobiliare, de aceea specialiştii din domeniu se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească anul viitor , dar sunt îngrijoraţi că băncile nu vor mai acorda credite în urma zdruncinării economiilor europene.

„În mare parte declinul în imobiliare s-a cam oprit şi pe viitor nu vom vedea schimbări majore. Momentan avem o criză de încredere atât din partea clienţilor cât şi a băncilor şi investitorilor. Dacă în 2008, oamenii spuneau <<Cumpăr astăzi, mâine poate fi mai scump>>, în prezent clienţii sunt de părere că mai bine aşteptă astăzi, că mâine poate este mai ieftin”, a declarat într-o conferinţă de presă, Mihnea Şerbănescu, director general DTZ Echinox.


Mihnea Şerbănescu a spus că există panică în sistemul bancar din şi că proiectele se mişcă greu. „Primele şase luni din 2012 vor fi dificile pentru că nu se vor face proiecte de la zero pentru că nu se vor acorda finanţări”, a mai spus director general DTZ Echinox.


Pe de altă parte, nici investitorii nu-şi mai asumă riscuri ca în trecut. Dacă în 2007 cumpăra un teren care avea probleme legale, acum nu mai face acest lucru, este de părere Mihnea Şerbănescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite