Immofinanz a devenit astăzi unicul acționar al companiei Adama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețul de achiziție al pachetului de acțiuni se ridică la 42,43 milioane de euro.
Prețul de achiziție al pachetului de acțiuni se ridică la 42,43 milioane de euro.

Immofinanz Group a devenit astăzi unicul acționar al Adama ,în urma primirii aprobărilor de la autoritățilie competente în domeniul concurenței pentru preluarea a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. 

Prețul de achiziție al pachetului de acțiuni se ridică la 42,43 milioane de euro. Immofinanz Group a cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie și de la acționarii fondatori, se arată într-un comunicat remis de Immofinanz.

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu Maritimo Shopping Center, mallul dezvoltat de Immofinanz la Constanta

„Am decis sa achiziționăm în totalitate Adama, deoarece compania și brandul său au o reputație recunoscută în Europa de Sud-Est. Obiectivul nostru este să integrăm experiența și expertiza managementului local în Immofinanz Group și să creăm cât mai multe sinergii. Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcțiilor și dezvoltărilor rezidențiale, în special în România“, a argumentat Daniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al Immofinanz Group, motivele acestei tranzacții.

Într-o primă etapă, Clemens Eisinger și Andreas Holler, doi manageri cu experiență ai Immofinanz, se vor alătura lui Dvir și Isaac Cohen-Hoshen în Comitetul de Conducere al Adama Holding.

Citește pe forbes.ro care sunt planurile austriecilor de la Immofinanz pentru Iride Business Park din Pipera


Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la înființarea sa în 2005, un număr de zece proiecte fiind acum în curs de construcție. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăți cu o suprafață totală de peste 1.360.000 metri pătrați, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidențiale noi.

Prin vânzarea apartamentelor, compania și-a mărit cota de piață pe perioada crizei. „Urmărim să folosim acest avantaj în proiectele viitoare“, a explicat Riedl. „Portofoliul nostru din România include un număr de zone nedezvoltate încă în București. Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi – o provocare interesantă pe care plănuim să o prezentăm echipei Adama din România imediat ce economia românească va putea asigura cadrul necesar“, a mai comentat Riedl planurile pe termen mediu ale Immofinanz Group.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite