FOTOGALERIE Chinezii au ridicat un oraş care este o copie a unei staţiuni din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva investitori din China au reprodus staţiunea Hallstatt din Austria, pe care intenţionează să o vândă precum o copie fidelă a originalului, potrivit unui reportaj realizat de Daily Mail.

VEZI AICI FOTOGALERIA

În opinia dezvoltatorilor ar fi un refugiu pentru chinezii cu dare de mână care pot ajunge acolo după doar câteva ore de şofat. Deorece preţurile de aici sunt destul de piperate, astfel o casă aflată pe malul lacului artificial, care reproducea în amănunt o cabană din Hallstatt, costurile variază între 200.000 şi 600.000 de euro, un preţ mult mai mare decât valoarea construcţiei originale din Austria.

Preţurile exagerate reprezintă şi motivul pentru care nimeni nu vrea să cumpere în zonă, apreciază sursa citată. Piaţa imobiliară chineză trece printr-o criză de încredere, la fel ca şi celelalte sectoare ale economiei sale, considerată până nu de mult a doua din lume. Acest lucru este nefast pentru clasa recent îmbogăţită a Chinei, care ridică construcţii doar ca să-şi conserve statutul social.

Din cauza faptului că nu pot investi în străinătate, întrucât regimul comunist nu permite chinezilor să scoată bani în afara ţării, atât marii industriaşi, cât şi cei din clasa de mijloc se văd nevoiţi să investească banii în imobiliare. Acestea este motivul pentru care economia chineză a înregistrat o aşa-zisă creştere.

Cu toate acestea, Xu Kaigin, dezvoltatorul care a reprodus staţiunea austriacă pe teritoriul Chinei, îşi recomandă staţiunea ca fiind "mai frumoasă decât orice altceva poţi cumpăra în China. Este autentic austriacă şi identică modelului original. Sunt sigur că americanii care locuiesc în China vor vrea să se bucure de această plăcere la noi în ţară. Şi lor le plac lucrurile europene, la fel cum ne plac şi nouă, chinezilor".

Cabanele au fost construit pe solurile roşiatice şi  vor fi locuibile în luna mai, potrivit dezvoltatorului.

Copia rămâne totuşi una foarte proastă, scrie publicaţia. În primul rând pentru că lacul artificial creat de chinezi este foarte mâlos şi de 50 de ori mai mic decât originalul. În plus, în staţiunea austriacă te bucuri de imaginea unor versanţi de 2.000 de metri. În versiunea chinezească vezi doar câteva dealuri, înconjurate de parcele de pâmânt uscat.

În timp ce locuitorii adevăratului Hallstatt respiră aer curat de munte, cei din staţiunea chineză vor fi nevoiţi să respire aerul poluat al zonei industriale Guandong.

Cu toate acestea, Xu Kaigin întrevede un viitor strălucit pentru staţiunea sa de îndată ce va fi gata. "Vom avea aici şi o cofetărie în stil vienez, o berărie şi o piaţetă austriacă. Va fi şi o şcoală de prestigiu internaţional şi grădiniţe, astfel încât cei mici să se poată bucura de cea mai bună educaţie", spune investitorul.



Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite