Dezvoltatorul mallului AFI Palace Cotroceni a obţinut autorizaţia pentru construcţia unui parc de retail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Hay, director executiv al AFI Europe România.
David Hay, director executiv al AFI Europe România.

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România a obţinut autorizaţia de construcţie pentru un hipermarket şi un magazin de bricolaj în cadrul parcului de retail pe care vrea să-l dezvolte în Arad.

Parcul de retail AFI Palace Arad va include pe lângă un hipermarket, un magazin de tip "do-it-yourself" şi unităţi suplimentare de retail care vor fi amplasate în centrul oraşului, însumând 3,5 hectare dintr-o suprafaţă totală de opt hectare.

"Parcul de retail va fi construit respectând forma clasică de «U», planurile luând în calcul câte 9.000 de metri pătraţi pentru fiecare dintre principalele ancore: hipermarket şi magazin de tip «do-it-yourself». Unităţile suplimentare de retail prevăzute în cadrul parcului vor avea suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 metri pătraţi", se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.

Suprafaţa totală de închiriere a proiectului este de 32.000 metri pătraţi, deservită de peste 1.000 de locuri de parcare. Odată cu obţinerea autorizaţiei de construcţie, lucrările la AFI Palace Arad vor începe în următoarele luni.

Oraşul Arad, cu o populaţie de 144.500 de locuitori, are, după Suceava, al doilea cel mai mare stoc de spaţii comerciale moderne construite din ţară, care totalizează aproape 72.000 de metri pătraţi, incluşi în trei centre comerciale.

Pentru a se asigura de impactul noului parc de retail, dezvoltatorul a iniţiat o colaborare cu Atrium Shopping Mall, dezvoltat de compania Atrium Centers, care se află în imediata vecinătate.

"Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este în plină dezvoltare, având în vedere că ne dorim să creăm singurul centru de retail care să deservească Aradul. Prin înglobarea în cadrul unui centru de retail a unui hipermarket, a unui magazin «do-it-yourself» şi a unui mall care oferă modă, cinematograf şi divertisment, putem, cu siguranţă, să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor de cumpărături pentru locuitorii oraşului şi pentru rezidenţii din împrejurimi. Cel mai mare avantaj îl reprezintă distanţa foarte mică pe care cumpărătorii trebuie să o parcurgă, de 50 m, dintre viitorul parc de retail si mall-ul care există deja", a declarat, în comunicat, David Hay, director executiv al AFI Europe România.

Împreună, cele două proiecte vor furniza aproximativ 60.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabili.

AFI Europe, membru al AFI Group din Israel, este activ în dezvoltarea de proiecte şi investiţii în Europa Centrală şi de Est din 1997. Compania dezvoltă şi administrează în prezent proiecte imobiliare în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

Compania este activă în România din anul 2005 şi este dezvoltatorul şi administratorul centrului comercial AFI Palace Cotroceni. AFI Europe dezvoltă lângă centrul comercial un centru de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi distribuită pe cinci clădiri de clasă A.

De asemenea, compania are în plan în perioada 2012-2013 investiţii în centre comerciale în Ploieşti şi Bucureştii Noi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite