Ce malluri îşi deschid porţile în următorii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu investiţii de peste două miliarde de euro, dezvoltatorii vor să deschidă 13 malluri până în 2016.

Dezvoltatorii imobiliari au planuri mari pentru următorii cinci ani pe piaţa de retail din România. Până în 2016 ar trebui să-şi deschidă porţile 13 malluri, cele mai multe în Bucureşti, potrivit datelor furnizate de compania imobiliară More Real Estate.

Totul după investiţii anunţate de peste două miliarde de euro. Dacă proiectele anunţate că vor fi finalizate în perioada 2012-2016 se vor concretiza, peste cinci ani, vom avea un milion de metri pătraţi de spaţii comerciale în plus faţă de stocul actual.

Unde se mai poate construi

Chiar dacă specialiştii din piaţă susţin că Bucureştiul mai poate absorbi doar două-trei proiecte, în prezent sunt anunţate a fi livrate până în 2016 nouă malluri. „Nu are spaţiu toată lumea, sunt zone neacoperite şi sunt domenii cu potenţial să crească, dar nu se mai pot face malluri ca în trecut. Trebuie să dai ceva nou. Trebuie să ai o scuză bună de ce un client vine la tine. Vor fi încă două-trei proiecte în Bucureşti", a declarat, pentru „Adevărul",  Ilias Papageorgiadis, preşedintele More Real Estate.

Papageorgiadis crede că şi pe piaţa de retail din Constanţa concurenţa va deveni una acerbă în 2013, când încă un mall urmează să fie finalizat, în prezent, în municipiu existând deja trei astfel de centre comerciale.  

„În Iaşi nu mai este loc pentru noi dezvoltări de centre comerciale deoarece există deja trei malluri (Iulius Mall, Moldova Mall, Era Shopping Park) şi urmează a mai fi livrat încă un proiect (Palas Iaşi) în acest an. Aceeaşi situaţie este şi în cazul oraşelor precum Suceava, Oradea şi Craiova. În schimb, ar mai fi loc în Braşov pentru dezvoltarea unor noi proiecte", a explicat Papageorgiadis.

El este de părere că mulţi dezvoltatori imobiliari se vor îndrepta în următorii ani spre alte tipuri de proiecte, cum sunt parcurile de retail, având în vedere că principalele oraşe din România sunt saturate pe segmentul centrelor comerciale. 

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite